G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,82
CNY4,88
GBP45,01
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,72
GR. ALTIN2.924,67
BTC2.075.478,56

İBB, İstanbullu Çiftçilere 2020’den İtibaren Büyük Destek Sağlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2020 yılından itibaren İstanbullu çiftçilere verdiği destekleri artırdı. Verilere göre, 2020 yılında destek verilen çiftçi sayısı 693 iken, bugün bitkisel üretimde 4,660, hayvansal üretimde 2,003, arıcılıkta 417 ve balıkçılıkta 1,300 olmak üzere toplam 8,401 çiftçiye destek sağlandı. İBB ayrıca, İstanbul’un doğal koşullarına uygun fide ve tohum denemelerini gerçekleştirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Gazitepe Köyü’nde deneme hasadına katıldı. CHP Parti Meclisi üyeleri Cem Aydın ve Berker Esen, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ve çiftçilerle bir araya geldi. İmamoğlu’nun çiftçilerle hasat yapması, Atatürk’ün çiftçilerle hasat yapmasını anımsattı.

İmamoğlu, tarımın toplumun temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, tarımın önemini belirtti. Ekonomik zorlukların altından kalkmanın çözümünün üretim yapmak olduğunu söyleyen İmamoğlu, çiftçilere verilen desteklerin önemine değindi. Son dönemde artan ekonomik sorunlara dikkat çeken İmamoğlu, üretim ve tarımın önemini vurguladı.

İmamoğlu, tarımsal desteklerin çeşitlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtti. İBB olarak tarım, hayvancılık ve balıkçılık sektörlerine sağlanan desteklerin süreceği sözünü verdi.

İmamoğlu, çiftçilere yönelik verilen destekler hakkında bilgi verdi ve çiftçilerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini belirtti. İBB olarak tarımsal alanda yapılan desteklerin devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, çiftçilerin üretkenliğini artırmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

İstanbul ilçelerindeki tarım alanlarıyla ilgili ilçe belediye başkanlarıyla iş birliği yapacaklarını belirten İmamoğlu, çiftçilerin üretimine destek olacaklarını ve tarımsal altyapıyı güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. İmamoğlu, çiftçilere verilen desteklerin çeşitlendirilmesi ve yeni projeler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, tarımın ülke ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu ve çiftçilerin ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İBB olarak çiftçilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini belirten İmamoğlu, üretimin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. İmamoğlu, çiftçilerle birlikte gerçekleştirilen deneme hasadını ziyaret ederek, çiftçilerin emeğine saygı gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB, İstanbullu Çiftçilere 2020’den İtibaren Büyük Destek Sağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!