G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,11
BIST9.899,45
Petrol73,95
GR. ALTIN2.880,70
BTC2.170.553,61

Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizler görüntülendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beirut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah mensupları tarafından kullanılan telsiz cihazları görüntülendi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşılık veren Hizbullah, geçtiğimiz hafta Lübnan’da İsrail’in patlattığı çağrı cihazları sonucu 37 kişinin hayatını kaybettiği bir patlama yaşandı. Bu patlamanın ardından gerilim tırmanarak sürüyor. İsrail, bölgedeki gerilimi artırmak ve savaşı genişletmek istiyor.

Hizbullah mensupları, İsrail’in patlaması sonucu kullanılamayacak hale gelen telsizlerin yerine aynı marka telsizleri kullanmaya devam ediyor. Ancak, güvenlik tedbirleri konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. İsrail ordusunun, Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 7’si kadın olmak üzere 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah, saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil de dahil olmak üzere 15 mensubunun öldüğünü açıkladı. Uluslararası toplum, bölgede yaşanan çatışmaların bir bölgesel savaşa dönüşebileceği uyarısında bulunuyor.

İsrail, Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşların evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini hedeflerinden biri olarak belirtiyor. Ancak, Hizbullah, çatışmaların sadece İsrail’in Gazze’ye saldırılarının sona ermesi durumunda sona erebileceğini vurguluyor. Bu durum karşısında bölgede tansiyon yükselirken, telsiz görüntülerinin ortaya çıkması da gerilimi artırıyor.

Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haberde Adile Topçu tarafından yazılan makalede, Lübnan’da yaşanan bu olaylar uluslararası gündemde geniş yankı buluyor. İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim, bölgedeki halkın yaşamını olumsuz etkilerken, savaşın genişlemesi ihtimali endişe yaratıyor. Bu süreçte bölgede yaşanan her gelişme, bölge barışı ve istikrarı için kritik bir öneme sahip. Öte yandan, uluslararası toplumun da bu olayları yakından takip ettiği ve çözüm bulunması için çabaların hız kazandığı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizler görüntülendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!