G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Hizbullah: “Hazırladığımız Planlarla İsrail Dehşetten Ölecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’e yönelik geliştirdikleri planların, İsrail’in dehşet içinde sona doğru sürükleneceğini ifade etti.

Kasım, İsrail’in 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah’ın önde gelen komutanlarından İbrahim Akil için düzenlenen cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

Akil’in, Hizbullah’ın özel harekat komutanı ve hareketin elit birliği Rıdvan Gücü’nün kurucusu olduğunu vurgulayan Kasım, “Akil, Kudüs ve Filistin şehididir. Cihat meydanlarını kanıyla sulamıştır,” dedi.

Kasım, Hizbullah’ın, İsrail’in son dönemdeki saldırılarına nasıl karşılık vereceğini açıklamayacağını ve açık hesaplaşma aşamasına geçildiğini belirtti.

Hizbullah’ın saldırıları sonucunda, İsrail’in kuzeyinden ülkenin diğer bölgelerine göç eden İsraillilerin geri dönmelerine izin vermeyeceklerini kaydeden Kasım, “Lübnan Destek Cephesi, ne kadar sürecek olursa olsun, Gazze’deki savaş sona erene dek desteğine devam edecek,” diye konuştu.

Kasım, İsrail’in kuzeyinden daha fazla göç olacağını ve Gazze’ye desteklerinin süreceğini ifade ederek, “Gazze Şeridi’ne gidin ve savaşı durdurun,” şeklinde konuştu.

Hizbullah’ın her türlü askeri ihtimallere karşı hazırlıklı olduğunu belirten Kasım, şu ifadeleri kullandı: “Saldırıya nasıl yanıt vereceğimizi açıklamayacağız. ‘Açık Hesap Savaşı’ olarak adlandırılan yeni bir aşamaya girmiş bulunuyoruz. Hizbullah, hazırladığı planlarla İsrail’i dehşetten öldürecek.”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün, Hizbullah’ın Hayfa bölgesine yönelik yoğun roket saldırısı sonrasında, Hizbullah’ı tehdit ederek, “İsrail, Hizbullah’a hayal edemeyeceği kadar sert darbeler indirecektir. Eğer bu mesajı almadıysa, söz veriyorum, alacaktır,” demiştir.

İSRAİL ORDUSUNUN, BEYRUT’A YÖNELİK HAVA SALDIRISI

İsrail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine yaptığı hava saldırısında, 3’ü çocuk 7’si kadın toplam 45 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü bildirdi.

Uluslararası toplum, İsrail’in peş peşe gelen saldırıları dolayısıyla bölgesel bir savaşın başlayabileceği uyarısında bulunuyor.

İsrail, çatışmalar nedeniyle Lübnan sınırındaki kuzey bölgelerden tahliye edilen vatandaşlarının evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini “savaşın hedefleri” arasında sayıyor. Buna karşın, Lübnan Hizbullahı, bölgedeki çatışmaların ancak İsrail’in Gazze’ye saldırılarının sona ermesi durumunda bitileceğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah: “Hazırladığımız Planlarla İsrail Dehşetten Ölecek”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!