G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Hamas, ABD Başkanı Biden’ın ateşkese hazır olduğunu açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Hareketi, ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta açıkladığı ateşkes planına ilişkin taslak uyarınca ateşkese hazır olduğunu duyurdu. Hamas liderlerinden Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyet, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile bir araya geldi. Bu görüşme, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşti.

Hamas, Biden’ın açıklamalarına atıfta bulunarak Güvenlik Konseyinin 2735 sayılı kararı ve daha önce varılan anlaşmaların bir parçası olan ateşkesin derhal uygulanması için hazır olduklarını belirtti. Herhangi bir yeni koşul getirilmesi durumunda reddedeceklerini vurgulayan Hamas, arabulucuların Gaza Şeridi’nde ateşkesin sağlanması, esir takası ve İsrail ordusunun bölgeden çekilmesi yolundaki çabalarını takdir etti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta İsrail’e sunduğu ateşkes planı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından farklı karşılandı. Netanyahu, Biden’ın taslağının İsrail’in önerdiği planla uyumlu olmadığını savunarak yeni şartlar eklenmesini istedi. Özellikle Gazze’yi ikiye bölen Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru’nun kontrolünün İsrail’de kalmasını ve Refah Sınır Kapısı’ndaki İsrail işgalinin devam etmesini talep etti.

Hamas’ın, Biden’ın sunduğu ateşkes taslağına karşı gösterdiği tepki net bir şekilde ortaya konulurken, arabulucuların çabalarına destek verildiği görüldü. İki taraf arasında yaşanan bu gerginlik ve farklı beklentiler, ateşkesin gerçekleşmesini zorlaştırabilir.

Sonuç olarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın 31 Mayıs’ta açıkladığı ateşkes planına Hamas Hareketi tarafından verilen tepki netleşti. Hamas, taslak uyarınca ateşkese hazır olduklarını ancak herhangi bir yeni şartın kabul edilmeyeceğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise bu plana karşı farklı beklentileri olduğu ve yeni şartlar eklenmesini istediği görüldü. Bu durum, ateşkes sürecinin karmaşık bir hal almasına neden olabilir. Hamas’ın, arabulucuların çabalarını takdir etmesi ise ateşkesin sağlanması için umut oluşturabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas, ABD Başkanı Biden’ın ateşkese hazır olduğunu açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!