G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,78
GR. ALTIN2.915,50
BTC2.182.498,61

Google TBMM Komisyonuna Sunum Yaptı: Türkiye’de Telif Haklarına Yeşil Işık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na geniş bir heyetle katılarak “dijital telif” konusunda sunum yaptı. Google Türkiye temsilcileri, tüm paydaşlarla görüşmeye hazır olduklarını belirterek Meclis’in yasal düzenlemeler yapma yetkisine saygı duyduklarını ifade ettiler.

Sunum sırasında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram’a açıklamalarda bulundu. Yayman, Google’ın ilk defa Türkiye’deki bir kuruma gelerek konuyu görüşmeye açık olduğunu ve bu durumun olumlu bir adım olduğunu belirtti. Türk basın yayın sektörü için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Toplantıda Google’ın diyaloğa açık olduğunu ve telif konularında seçenekleri değerlendireceklerini dile getirdiklerini aktaran Yayman, Türkiye’nin yapması gereken adımlar olduğunu söyledi. Bunlar arasında 1952 tarihli fikir ve sanat eserleri kanununun güncellenmesi de bulunuyor.

Yayman, Bakan Ersoy’un hazır olduklarını ve telif hakları konusunda çalışmaları başlatacaklarını söylediğini paylaştı. Emek hırsızlığının engellenmesi gerektiği üzerinde duran Yayman, Google’ın Avrupa’daki anlaşmalarına dikkat çekerek Türkiye için de benzer bir yaklaşım olacağını ifade etti.

Yayman, yeni yasama döneminde telif konularında çalışmaların başlatılacağını ve kazan kazan stratejisiyle ilerleneceğini belirtti. Google’ın olumsuz bir yaklaşım içinde olmayacaklarını aktardığını vurgulayan Yayman, Türkiye’deki yasal düzenlemelerin günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yayman, komisyonun TikTok başta olmak üzere dijital platformlardaki içerikleri yakından takip ettiğini ve topluluk kurallarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Sansür ve yasaklara karşı olduklarını vurgulayan Yayman, Türkiye’de yeni uygulamalara hazırlık sürecinin başlangıcında olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google TBMM Komisyonuna Sunum Yaptı: Türkiye’de Telif Haklarına Yeşil Işık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!