G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.164.297,69

Glutensiz ve Besleyici: Karabuğday, Amarant ve Teff Sağlıkta İddialı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık için önemli olan besinler arasında yer alan tahıllar arasında yulaf, kinoa ve bulgurun yanı sıra karabuğday, amarant ve teff gibi gizli sağlık hazineleri de bulunmaktadır.

Glutensiz yapıları sayesinde sindirim sistemi için dost olan bu tahıllar, besleyici özellikleri ile birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılayarak öne çıkmaktadır.

Bu üç tahıl, günlük beslenme alışkanlıklarına eklenmesi gereken sağlıklı besinler arasında yer almaktadır.

Karabuğday, yüksek protein ve lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştırır, kan şekerini dengeleyerek ve kalp sağlığını destekleyerek ön plana çıkar. Antioksidanlar açısından zengin olan karabuğday, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.

Amarant, amino asit profili zengin ve glutensiz bir tahıldır. Yüksek miktarda lif, protein, magnezyum ve demir içerir. Kas gelişimini destekleyen amarant, aynı zamanda kemik sağlığını korumaya da yardımcı olur.

Teff ise Etiyopya kökenli küçük taneli bir tahıldır ve yüksek kalsiyum ve demir içeriğiyle dikkat çeker. Lif bakımından zengin olması sindirimi geliştirirken tok kalmanıza da yardımcı olur. Ayrıca düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini düzenlemekte önemli bir rol oynamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Glutensiz ve Besleyici: Karabuğday, Amarant ve Teff Sağlıkta İddialı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!