G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.352.475,80

“Geçim Derdi Patladı: Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan Hükümete Sert Uyarı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-İş Genel Başkanı’ndan Hükümete Sert Uyarı: "Geçinemiyoruz"

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Ankara’da düzenlenen “Geçinemiyoruz” mitinginde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Atalay, hükümete ve ülkeyi yönetenlere seslenerek, “Bizi yok saymayın. Biz bu ülkenin çoğunluğuyuz. Oy makinesi değiliz. Ayağınızı denk alın. Her seferinde sandığa gidip size oy vermek zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

Miting, Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirildi. Eyleme; CHP’den Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, EMEK Partisi’nden İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, EMEK Partisi Genel Başkanı Seyit Arslan ile Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt katılarak destek verdiler.

"İş Yerlerinde ve Evlerimizde Huzur Yok"

Atalay, yaptığı konuşmada iş yerlerindeki ve evlerdeki huzursuzluğa dikkat çekerek, “Bu iş yerlerinde bir haftalık yaşam bile mümkün değil” dedi. Sorunları sıralayan Atalay, “Emekliler, taşeron işçiler ve staj mağdurları var. Bu ülkede kadınların diledikleri gibi yürüyebilmeleri, kadın cinayetlerinin son bulması gerekiyor. Tarım işçileri traktörlerde hayatlarını kaybediyor. Tüm bu sorunlara acilen hükümetten çözüm bekliyoruz, cevap değil” şeklinde konuştu. Özelleştirmelere de değinen Atalay, “Bu ülke özelleştirmeden zarar gördü, fakat hala özelleştirme devam ediyor” dedi.

"Asgari Ücret Görüşmeleri ve İşçilerin Hakları"

Atalay, önümüzdeki günlerde başlayacak asgari ücret görüşmelerine değinerek, “Görüşmelerde yer alacak dört işçimiz var ve onların verdiği kararlara tamamen uyacağız. Ancak örgütlendiğimizde kapının önüne koyuluyoruz. İşçinin lehine bir yasa çıkarın” dedi. Ayrıca, mahkeme süreçlerinin işçileri ve sendikaları zayıflattığını vurguladı.

"Bizi Duyun, Yok Saymayın"

Atalay, iş kazalarında her gün en az beş çalışanın yaşamını yitirdiğini belirterek, “Son günlerde ülkedeki tablo oldukça olumsuz. Çocukları öldürenler ve hayvanları kesip insanlara yedirenler var. Buna acil çözüm bulunmalı” dedi. Mitingde ayrıca, “Bize bir çözüm bulun, patronlara değil” mesajını iletti.

Hükümete Tepki: “Biz Oy Makinesi Değiliz”

Atalay, hükümet yetkilileri tarafından yapılan “işçilerin kaybı yok” açıklamalarını eleştirerek, “Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?” dedi. Meclis’e ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik başvuruda bulunacaklarını belirten Atalay, “Bu adaletsiz vergi sistemini değiştirin” dedi.

Mitingde Tansiyon Yükseldi: “Sarı Sendika İstemiyoruz”

Türk-İş tarafından düzenlenen mitingde, bazı işçiler Atalay konuşma yaparken yuhaladı. İşçilerin “Sarı sendika istemiyoruz” yazılı dövizler taşıdığı görülürken, Atalay’ın yuhalanmasının ardından “İşte Başkan, işte sendika” sloganları atıldı.

Bu olay, işçi ve sendika ilişkilerinde yaşanan gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Geçim Derdi Patladı: Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan Hükümete Sert Uyarı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!