G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Gazze’de Çocuk Felci Aşısı Kampanyasının İkinci Turu Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de gerçekleştirilen çocuk felci aşı kampanyasının ilk turu başarıyla tamamlandı ve ikinci turun eylül sonunda başlayacağı duyuruldu. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini yaptığı açıklamada, Gazze’de çocuk felci vakalarının artması üzerine gerçekleştirilen aşılama çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Lazzarini, ikinci doz aşı uygulamalarının da planlandığını ifade etti.

Gazze’de çocuk felci aşı kampanyası kapsamında yüz binlerce çocuğun aşılandığını ve aşılama kapsamının %90’a ulaştığını belirten Lazzarini, tarafların çatışmalarda insani duraklamalara saygı gösterdiğini ve yardımın kesintiye uğramadan sağlanabileceğini gösterdiğini vurguladı. İkinci doz aşıların Eylül sonunda verilmesi planlanırken, kampanyanın güvenli bir şekilde yürütülmesi için yeni duraklamalara ihtiyaç duyulabileceği belirtildi. Ateşkesin Gazze’deki insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için önemli olduğu ifade edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın 16 Ağustos tarihinde Gazze’de ilk çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından DSÖ, UNICEF ve UNWRA iş birliğiyle çocuk felci aşılama kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında 600 binden fazla çocuğun aşılanması hedeflendi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in açıklamasına göre, ilk aşamada 560 binden fazla çocuğun aşılandığı duyuruldu.

Çocuk felci aşı kampanyasının başarıyla sürdürüldüğü Gazze’de, ikinci doz aşılama çalışmalarının Eylül sonunda yapılması planlanıyor. Lazzarini’nin verdiği bilgilere göre, kampanyanın başarılı bir şekilde yürütülmesi için ateşkesin devam etmesi gerektiği vurgulandı. Gazze’deki çocukların sağlığı için yapılan aşı kampanyası, uluslararası kuruluşlar ve yerel otoritelerin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu çabaların sonucunda çocuk felci vakalarında azalma görüldüğü ve aşılama çalışmalarının önemli bir başarı elde ettiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Çocuk Felci Aşısı Kampanyasının İkinci Turu Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!