G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,86
CNY4,87
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST9.073,42
Petrol74,80
GR. ALTIN2.903,95
BTC2.079.503,95

Fransa’dan Göçmenleri Sınır Dışı Etmeyi Kolaylaştırma Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Fransa’da yeni hükümet, yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Erken genel seçimlerin ardından kurulan hükümet, göç politikalarında sıkı tedbirlerin alınacağı sinyalini verdi. İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Ulusal Meclis Kanunlar Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, sadece yasa dışı göçü değil, aynı zamanda yasal göçü de azaltmayı istediklerini ifade etti. Retailleau, göç politikalarının kontrolünü yeniden ele almanın önemine dikkat çekti ve aksi takdirde kontrolün insan kaçakçılarının eline geçeceğini belirtti.

Göçle mücadele için uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde çeşitli yöntemlerin bulunduğunu dile getiren Bakan, ülke genelinde göç politikalarını sıkılaştıracaklarını vurguladı. Ayrıca, yasa dışı göçmenlerin gözetim merkezlerinde kalma sürelerinin 210 güne kadar uzatılmasını ve valilere göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırma talimatları verilmesini amaçladıklarını açıkladı.

Daha önce, Fransa Başbakanı Michel Barnier, yeni yasama yılının başlangıcında Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, göç politikalarının kontrol edilmesinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, ülke sınırlarının daha iyi kontrol altında tutulması gerektiğini belirtmişti. Fransa’daki erken genel seçimlerde, sol partilerden oluşan Yeni Halk Cephesi, Ulusal Meclis’te en fazla sandalye sayısını elde etti. Ancak, hiçbir parti ya da ittifakın salt çoğunluğa ulaşamaması ile birlikte Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hükümeti kurmak için Cumhuriyetçiler partisinden Michel Barnier’i görevlendirdi. Merkez sağdan oluşan bu hükümete, aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin destek vereceği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’dan Göçmenleri Sınır Dışı Etmeyi Kolaylaştırma Kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!