G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

FBI’dan Seçim Görevlilerine Şüpheli Paketler: ABD’de Alarm!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 17 eyalette bulunan seçim görevlilerine şüpheli paketler gönderildiğini ve araştırmaların başladığını açıkladı. FBI ve Posta Dairesi, seçim öncesi yoğun bir mesai süreci geçiriyor. Hem Donald Trump’a yönelik suikast girişimi hem de seçim görevlilerine gönderilen şüpheli paketler, ülke genelinde güvenlik endişeleri yarattı. Dedektifler, paketler üzerinde detaylı araştırmalar yaparken, bazı paketlerin içerisinde bilinmeyen maddeler tespit edildi.

AP haber ajansı, Alaska, Georgia, Connecticut, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Missouri, New York, Rhode Island, Iowa, Mississippi, Colorado, Kansas, Nebraska, Oklahoma, Tennessee ve Wyoming’deki seçim yetkililerine şüpheli paketlerin gönderildiğini duyurdu. FBI ve ABD Posta Dairesi, kaç paketin gönderildiği, gönderenin kimliği ve motivasyonu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Kurumlar, paketlerde bulunan bilinmeyen maddelerle ilgili güvenlik önlemlerini arttırdıklarını belirtti.

Colorado Eyalet Sekreteri Jena Griswold, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, paketleri gönderen kişinin kendilerine “ABD Hain Eliminasyon Ordusu” şeklinde hitap ettiğini ifade etti. Bazı eyaletlerdeki yetkililer, paketlerde bulunan maddelerin herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirtirken, Oklahoma Seçim Kurulu, maddenin un olduğunu açıkladı.

Demokrat Partili Michigan Eyalet Sekreteri Jocelyn Benson, ofisine ve kendisine yönelik tehditlerin arttığını ve daha önce sesli mesaj, e-posta ve sosyal medya üzerinden tehditler aldıklarını belirtti. ABD seçim ofislerine daha önce de şüpheli postalar gönderildiği biliniyor. Geçen kasım ayında Georgia, Nevada, California, Oregon ve Washington’daki ofislere fentanil veya diğer maddeler içeren zarflar gönderilmişti.

Federal dedektifler, ABD eski başkanı Donald Trump’a yönelik ‘suikast girişimi’ olduğunu düşündükleri olayla ilgili ayrı bir soruşturma yürütüyor. FBI ve diğer güvenlik birimleri, seçim öncesi dönemde yaşanan güvenlik ihlalleri ve şüpheli paketlerin gönderilmesi konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Bu olaylar, seçim sürecindeki güvenlik endişelerini arttıran önemli gelişmeler olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FBI’dan Seçim Görevlilerine Şüpheli Paketler: ABD’de Alarm!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!