G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,87
EURO/USD1,12
BIST9.735,93
Petrol70,94
GR. ALTIN2.934,17
BTC2.249.861,24

Dolar Değer Kazanmaya Devam Ediyor: Piyasalar ABD Verilerini Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, dolar 31,9114 TL’den günü kapatmış ve değer kazanarak güne başlayarak 32,0230 TL seviyesinden işlem görmüştür. Euro saat 11.00 itibarıyla 34,7080 TL, sterlin ise 40,4330 TL seviyesindedir. Ayrıca, dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 104,3 seviyesindedir.

Piyasalarda ABD’den gelecek verilerin beklendiği belirtilmektedir. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğini belirtmesi sonrasında gözlerin ABD’de açıklanacak istihdam raporunda olduğunu ifade etmektedir. Fed yetkililerinin yönlendirmelerinin piyasaları etkilediği ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin enflasyonda ilerleme kaydedilmediği sürece bu yıl faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceği konusunda uyarısının piyasalarda oynaklığa neden olduğu belirtilmektedir.

Analistlere göre, ABD’de açıklanacak istihdam raporu verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olması beklenmektedir. İş gücü piyasasındaki durumun Fed’in politika alanını daralttığı ve verilerin gelecek dönemde bankanın atacağı adımlara dair ipuçları verebileceği ifade edilmektedir. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda haziranda faiz indirimlerinin başlayacağına ilişkin tahminlerin yüzde 65 seviyesinde kaldığı belirtilmektedir.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde perakende satışların ve ABD’de istihdam raporu verilerinin takip edileceği vurgulanmaktadır. Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek, 105 ve 106 seviyelerinin direnç konumunda olduğu belirtilmektedir.

Özetle, doların değer kazanarak günü kapadığı belirtilmiştir ve ABD’den gelecek verilerin piyasalar üzerinde etkili olması beklenmektedir. Fed’in belirsiz faiz politikaları ve istihdam raporu verilerinin piyasaların yönünü belirleyebileceği ifade edilmiştir. Ayrıca, teknik olarak dolar endeksinde belirli destek ve direnç seviyelerinin olduğu belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar Değer Kazanmaya Devam Ediyor: Piyasalar ABD Verilerini Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!