G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,81
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,52
GR. ALTIN2.918,20
BTC2.183.804,89

Devlet Üniversitelerinde Kontenjanlar Dolu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet sitesinde açıklandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, YKS yerleştirme sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Özvar, devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın %98,8’inin dolmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet üniversitelerinde önlisans kontenjanlarının ise %100’ünün dolduğunu bildirdi. Özar, yaptığı açıklamada, yeni açılan “Yapay Zeka” ve “Bilişim” programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildiğini ve hiç boş kontenjan kalmadığını vurguladı.

Özvar’ın açıklamalarına göre, kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin incelenmesinin yanı sıra özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının da analiz edilerek projeksiyonlar üretildi. Bu sayede, yükseköğretime erişimde genç neslinin imkanlarının arttığı ortaya çıktı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2024-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını ve sonuçların adaylar, aileleri ve ülke için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Üniversite kayıtlarının 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini duyurdu ve adayları bu süreci dikkatle takip etmeye davet etti. Ersoy, üniversite eğitimlerinin adaylar için önemine vurgu yaparak, gençlerin geleceği temsil ettiğini ve üniversite yıllarını planlı ve nitelikli bir şekilde geçirmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Devlet üniversitelerindeki kontenjan doluluğu ve özellikle yeni açılan programlara olan ilgi, Türkiye’deki yükseköğretimdeki talebin arttığını gösteriyor. Bu durum, gençlerin yükseköğretime erişmedeki motivasyonlarını ve imkanlarını artırarak, üniversite eğitimlerini daha verimli bir şekilde tamamlamalarına olanak sağlıyor. Ersoy, gençleri geleceğin liderleri olarak görmekte ve onların ülke için önemli bir değer olduğunu vurgulamaktadır. Üniversite eğitimlerinin başarılı bir şekilde tamamlanması, “Yeniden Büyük Türkiye” vizyonunun gençlerin omuzlarında yükseleceği düşüncesini desteklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Devlet Üniversitelerinde Kontenjanlar Dolu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!