G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Danimarka Başbakanı, Rusya-Ukrayna Savaşı İçin Tüm Topçu Silahlarını Ukrayna’ya Bağışlama Kararı Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2024) kapsamında düzenlenen 7. Ukrayna Öğle Yemeği’nde yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın gündemde olduğunu ve Ukrayna’nın askeri mühimmat taleplerine yanıt verilmesi gerektiğini belirtmiştir. Frederiksen, Danimarka’nın tüm topçu silahlarını Ukrayna’ya bağışlama kararı aldıklarını duyurmuştur.

Başbakan Frederiksen, Ukrayna’nın askeri mühimmat taleplerine yanıt verilmesi gerektiğini ve bu kapsamda Danimarka’nın tüm topçu silahlarını Ukrayna’ya bağışlama kararı aldığını açıklamıştır. Frederiksen, ellerinde kullanılmayan ancak Ukrayna’ya verilmesi gereken hava savunma silahlarının olduğunu ve bu yardımların hızlanması ve artırılması gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca Avrupa’da halen askeri mühimmat bulunduğunu ve bu konuda işbirliğinin önemli olduğunu vurgulamıştır.

Bu kararın Münih Güvenlik Konferansı’nda açıklanması, uluslararası bir platformda, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili alınan bir kararın yüksek düzeyde gündemde olması açısından önemlidir. Mette Frederiksen’in bu açıklaması, Danimarka’nın Ukrayna’ya desteğini net bir şekilde ortaya koymuş ve bu krize uluslararası camianın dikkatini çekmiştir. Sonuç olarak, Danimarka’nın Ukrayna’ya silah desteği konusundaki kararlılığı, bu ülkeye ve diğer kriz bölgelerine yardım konusundaki uluslararası işbirliğinin bir örneğidir. Bu adım, krizin çözümüne yönelik uluslararası çabalara destek olma amacını taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Danimarka Başbakanı, Rusya-Ukrayna Savaşı İçin Tüm Topçu Silahlarını Ukrayna’ya Bağışlama Kararı Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!