G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,16
GR. ALTIN2.876,71
BTC2.089.392,57

CHP Lideri Özgür Özel: ‘Eleştirilerden Korkmuyorum, Kaybeden Benim!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı’nın ayakta karşılanması tartışmalarına dair yaptığı açıklamalarda, “Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum” ifadesinin anlamını netleştirdi.

Özel, sosyal medya platformu X’te paylaştığı mesajında, sözlerinin bağlamından koparılarak yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Kendisine yönelik sert eleştirileri kastettiğini belirten Özel, şunları ifade etti:

“Bugün, kullandığım bir ifadenin bağlamından kopartılarak servis edildiğini, yanlış anlaşıldığını üzülerek gördüm. Yerel seçimler öncesinde, kısır kavgalardan ve kutuplaşmalardan uzak, sadece halkın gündemini konuşan bir siyaset anlayışı üzere yola çıktık. ‘Kimseyle şahsi kavga etmeyeceğiz, kavgayı yalnızca milletin hakkı için vereceğiz’ diyerek, izlediğimiz siyasetle partimizi 47 yıl sonra birinci parti yaptık.”

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Attığımız adımların partimize kaybettirmediğini, aksine kazandırdığını seçim sonrası yapılan tüm araştırmalarda gözlemledik. ‘Biz ne kaybediyoruz, bir şey kaybetmiyoruz’ derken, şahsıma yönelik belirli sert eleştirileri kastettiğimi söylemeliyim. Eğer bir kayıp varsa bu eleştiriler nedeniyle bana aittir; partimizin iktidar yürüyüşüne herhangi bir kayıp yaşattırmadık ve yaşattırmayacağız.”

Özgür Özel, eleştirileri saygıyla karşıladıklarını ve çıkarmaları gereken dersleri çıkaracaklarını ifade ederek, “Milletin sesini dinleyerek, 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi yaptığımız partimizi daha ileriye taşıyacağız. 31 Mart gecesi olduğu gibi genel seçim akşamında da partinin ışıkları sönmeyecek; TRT ekranlarında da CHP yine birinci parti olacak” diye ekledi.

CHP Genel Başkanı Özel, Fernas Madencilik’ten atılan işçileri eylem yaptıkları Kurtuluş Parkı’nda ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı’nın TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşılanmasıyla ilgili anket sonuçları hakkında sorulan bir soru üzerine Özel, şunları belirtti:

“Ne Erdoğan’la anayasa yapmaya niyetimiz var, ne de uzlaşmaya. En sert muhalefeti yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar yapılmamış mitingleri ve muhalefeti gerçekleştirip, Meclis’te 26 milyon oy almış Cumhurbaşkanı seçmenine hürmeten ayağa kalkıp alkış yapmamışız. Ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bunun bedelini ben ödeyeceğim. Hesabı da ben vereceğim. Eğer bundan fırsat bularak saldıran birileri olursa, onlar da saldıracak. Bu partinin geçmiş genel başkanlarının ne riskler aldığını ve nelerle karşılaştığını herkes biliyor. Kolay bir işe soyunmadık. Anket sonuçlarının doğru değerlendirildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin fevkalade bir konumda olduğunu görüyordum. Eğer bu durumdan dolayı gönlü kırılan, üzülen kim varsa, hakkını helal etsin. Ben Özgür Özel olarak tüm sorumluluğu üstleniyorum. Kendilerini seviyorum ve onları hiç kandırmadım. Hiçbir zaman da kandırmam. İçleri rahat olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel: ‘Eleştirilerden Korkmuyorum, Kaybeden Benim!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!