G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

Boris Fırtınası 2 Kişinin Hayatına Mal Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boris Fırtınası’nın etkisiyle ülkenin güney kesimlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar, 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Avrupa’nın orta ve doğu kesimlerine yayılan fırtına, Polonya’nın Yukarı ve Aşağı Silezya bölgelerini de etkiledi. Şiddetli yağışlar sonucu birçok nehir taştı ve Stronie Slaskie, Klodzko, Glucholazy, Ladek Zdroj, Bielsko Biala gibi birçok yerleşim yeri sular altında kaldı.

Stronie Slaskie’deki bir baraj duvarının yıkılması ve Glucholazy kasabasında bir köprünün çökmesi gibi olaylar yaşandı. Aynı zamanda Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde ise sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Yağışların etkili olduğu bölgelerde birçok ev ve altyapı yıkılırken, on binlerce hane elektriksiz kaldı. İtfaiye ve askerler, halkın güvenli bölgelere tahliyesi için hızla harekete geçti ancak devam eden yağışlar nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Çekya’da da fırtına nedeniyle on binlerce kişi elektriksiz kaldı ve Romanya’nın doğusunda 4 kişi hayatını kaybetti. Tahliye çalışmaları sürerken helikopterler de destek sağladı. İhlas Haber Ajansı verilerine göre, daha fazla kaybın yaşanmaması için yetkililer büyük bir çaba harcıyorlar. Boris Fırtınası’nın etkisi henüz sürerken, Avrupa’nın birçok noktasında olumsuz hava koşullarına bağlı zararlar artmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boris Fırtınası 2 Kişinin Hayatına Mal Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!