G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Boeing İşçileri Grev Kararı Alarak Fabrikayı Boşalttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing çalışanları, Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Sendikası’na bağlı olan işçilerin yüzde 96’sı, Seattle ve Portland’daki fabrikalarda yaşanan ücret sorunları nedeniyle greve gitme kararı aldı. Bu grev, şirketin üretimindeki hatalı bilgilerin sızdırılmasıyla kamuoyunda tartışmalara neden olan Boeing’in en büyük uçak üretim firması olması nedeniyle büyük yankı uyandırdı.

Boeing işçileri, daha yüksek maaşlar ve daha iyi çalışma koşulları isteklerini dile getirerek, uzun süredir devam eden üretim sorunları ve artan borçlarla mücadele eden şirketin en popüler uçağının üretimini durdurdu. Şirketin yeni genel müdürü Kelly Ortberg, işçilere greve gitmemeleri yönünde çağrı yaparak, 2008 yılından bu yana ilk defa gerçekleşecek olan grevin, şirketin toparlanmasını tehlikeye atabileceğini belirtti.

ABD Pasifik kuzey-batı bölgesindeki yaklaşık 33 bin Boeing işçisi, sendikaları ile şirket arasında varılan geçici bir anlaşmayı reddederek, gece yarısından itibaren greve gitme kararı aldı. Boeing işçilerinin yüzde 94,6’sı anlaşmayı reddederken, yüzde 96’sı ise greve gitme kararı aldı. Bu kararın, özellikle şirketin 787 Dreamliner üretimini Güney Carolina’daki sendikasız bir tesise taşımasının ardından alındığı belirtiliyor.

IAM sendikasının üyeleri, Boeing ile varılan geçici anlaşmaya karşı çıkarak greve gitme kararı aldı. Sendika başkanı Jon Holden, geçmişin ve geleceğin saygısıyla ilgili mücadele verdiklerini ifade ederken, üyeler de bu çerçevede gece yarısından itibaren greve çıkma kararı aldı. Şirket ile sendika arasındaki son sözleşme görüşmelerinin ardından varılan geçici anlaşma ise sendikanın istediği yüzde 40’lık maaş artışının altında bir rakam içeriyordu. Bu durum da işçilerin grev kararı alma sürecini hızlandırdı.

Boeing’in yaşadığı mali zorluklara rağmen üst düzey yöneticilere yüksek maaşlar ödemesi de eleştirilerin odağında. Eski genel müdürlerden Dave Calhoun’un 2023 yılında 33 milyon dolarlık bir maaş artışı alması ve Dennis Muilenburg’un 62 milyon dolarlık tazminat alması, işçiler arasında ve medyada büyük tepkilere neden oldu. Bu durum, şirket ile işçiler arasındaki ücret ve adalet sorunlarını daha da derinleştirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boeing İşçileri Grev Kararı Alarak Fabrikayı Boşalttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!