G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

BM: Ukrayna’daki Savaşta Ölü Sayısı 11 Bin 700’ü Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM, Ukrayna’daki savaşta 11 bin 700 sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, 79. Genel Kurul oturumuna hazırlanan üye ülke liderlerine, Ukrayna’da savaşı sonlandırmak için tüm fırsatları değerlendirme çağrısında bulundu. BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan toplantıda, Ekvator ile Fransa’nın talebi üzerine Ukrayna’da sivillere yönelik saldırılar ele alındı. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, Ukrayna’daki durumun giderek kötüleştiğini ve ölü sayısının arttığını belirtti. Msuya, 11 bin 700 sivilin hayatını kaybettiğini, 24 bin 600 sivilin yaralandığını ve 10 milyon kişinin zorla yerinden edildiğine dikkat çekti. Ayrıca, Ukrayna genelinde 14,6 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu vurguladı.

Msuya, Ukrayna’da sivil altyapılara yönelik saldırıların devam ettiğini ve askeri faaliyetlerin insani yardım operasyonlarını etkilediğini belirtti. Bu yıl Ukrayna için duyurulan insani yardım fonuna 1,4 milyar dolarlık katkı sağlandığını ancak bu miktarın yeterli olmadığını ifade etti. Msuya, Ukrayna’da yaşanan çatışmaların çalışanların hayatını tehlikeye attığını ve 14,6 milyon kişinin yardıma muhtaç durumda olduğunu söyledi. Ukrayna’nın Kursk bölgesindeki askeri operasyonlar sonucunda 130 bin kişinin yerinden edildiğine de dikkat çekti.

BM, Ukrayna’da savaşın sonlandırılması için üye ülke liderlerine çağrıda bulunurken, tüm tarafların uluslararası insancıl hukuka uyum sağlamaları gerektiğinin altını çizdi. Ukrayna-Rusya sınırında çatışmaların genişlediği ve saldırıların devam ettiği belirtilen toplantıda, Ukrayna’da sivillerin ve sivil altyapıların korunması gerekliliği vurgulandı. Msuya, 79. BM Genel Kurul oturumuna hazırlanan liderlere Ukrayna’da savaşın durdurulması için tüm fırsatların değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Yaşanan olaylar neticesinde Ukrayna genelinde 14,6 milyon kişinin yardıma muhtaç olması endişe verici bir durum olarak öne çıktı.

Sonuç olarak, BM’nin Ukrayna’daki sivil kayıpları ve insani yardım ihtiyacını vurguladığı toplantı, üye ülkelerin Ukrayna’daki çatışmaların son bulması için harekete geçmeleri gerektiğini ortaya koydu. Msuya’nın verdiği bilgilere göre, Ukrayna’daki acil yardım ihtiyacı büyük bir boyuta ulaşmış durumda ve 79. BM Genel Kurulu liderlerinin bu konuya dikkat kesilmesi önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM: Ukrayna’daki Savaşta Ölü Sayısı 11 Bin 700’ü Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!