G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.350,63

BM Direktörü: “BM Güvenlik Konseyine Gazze’deki Vahşet İçin Çağrı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Operasyonlar ve Savunma Birimi Direktörü Edem Wosornu, Gazze’deki vahşetin sınırları aştığını belirterek, BM Güvenlik Konseyine (BMGK) çağrısında bulundu. BM Güvenlik Konseyi, İsrail’in talebi ve ABD, İngiltere ve Fransa’nın çağrısıyla acil oturum düzenledi. Toplantıda Cezayir Gazze ve Batı Şeria gelişmelerinin ele alınmasını talep etti. OCHA Direktörü Wosornu, her hayatın önemli olduğunu vurgulayarak, sivillerin en ağır yükü taşıdığını ve kayıp ve acının devam ettiğini belirtti.

Wosornu, Gazze ve Batı Şeria’da insani ihtiyaçların karşılanamadığını ve savaşın kazananı olmadığını ifade etti. Siviller üzerinde ağır bir etki bırakan vahşeti dile getiren Wosornu, insani yardım çalışanlarına yapılan saldırılara da değinerek, 7 Ekim 2023’ten bu yana 295 insani yardım çalışanının öldürüldüğünü aktardı. İsrail’in Batı Şeria’daki askeri operasyonlarını kaygıyla karşıladıklarını ve misyonların engellendiğini belirten Wosornu, uluslararası insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

OCHA Direktörü, BMGK’nın nüfuzunu kullanarak uluslararası hukuka uyulmasını sağlaması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda Gazze’deki ölüm ve yıkımın durdurulması, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki durumun ciddiyetinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı. BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, tüm esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Gazze’deki ölümlerin arttığını belirten DiCarlo, İsrail’in Filistin halkını koruma yükümlülüğünü hatırlattı.

İki devletli çözüm ve işgali sonlandırma hedeflerine ulaşmak için taraflara destek olunması gerektiğini vurgulayan DiCarlo, bu sürecin sorumluluğunun üstlenilmesi gerektiğini ifade etti. Sonuç olarak, BMGK’nın sözünü tutması ve acının dindirilmesi gerektiğini belirten Wosornu ve DiCarlo, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda, insani yardım çalışanlarının korunması ve yaşanan çatışmaların sonlandırılması için acil çözümler bulunması gerektiğine vurgu yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Direktörü: “BM Güvenlik Konseyine Gazze’deki Vahşet İçin Çağrı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!