G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Belediyelerin 96 Milyarlık Borçlarıyla İlgili Kritik Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na toplam prim borcunun 96 milyar lirayı aştığını açıkladı. Bakan Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında belediye borçlarının tahsilatı konusunda bilgi vererek, 3 aylık gecikme cezası uygulanacağını belirtti ve borçların ödenmemesi durumunda icra işlemlerinin başlatılacağını ifade etti.

Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik uyarılarına rağmen belediyelerin borçlarını ödeyememesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın devreye gireceği belirtildi. Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu ve borçların ödenememesi durumunda haciz işlemlerinin başlatılacağını duyurdu. Bazı belediyelerin ise borçlarını araziyle ödeyebileceği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Işıkhan, Ahaber’deki yayınında, belediyeleri önceden uyardıklarını ancak borçların artarak 96 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Sigorta primlerinin önemine vurgu yaparak, toplanan primlerle emeklilere ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulabileceğini belirtti.

En fazla borcu olan 5 belediyenin borç grafiğini paylaşan Bakan Işıkhan, CHP’li İBB’nin borçlarının 5 yılda 46 kat arttığını açıkladı. Toplam 1402 belediyeden 1307’sinin borcu bulunduğunu belirten Işıkhan, İBB’nin 5 yılda borcunun 46 kat artarak 3.3 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 5,7 milyar lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi’nin 1,8 milyar lira borçlu olduğunu belirtti. Borçların ödenmemesi durumunda icra işlemlerinin başlatılacağını ve herhangi bir belediyeden cami arsası alınmayacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belediyelerin 96 Milyarlık Borçlarıyla İlgili Kritik Gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!