G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Azerbaycan Ordusu, Çekya’dan İlk 155 mm DITA Obüsünü Teslim Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan Ordusu, Çekya’dan tedarik edilen ilk 155 mm L-45 DITA obüsünü teslim aldı. TATRA T815 8×8 şasi üzerine monte edilen bu modern obüs, sadece sürücü ve komutandan oluşan tam otomatik bir üst yapıya sahip. DITA obüsünün operasyonel verimliliğini arttırmayı hedefleyen tasarımı, ateş gücünü ve manevra kabiliyetini geliştirmeyi amaçlıyor.

Azerbaycan’ın savunma kapasitesini arttırma ve ordu teçhizatını modernleştirme stratejisinin bir parçası olarak Çekya ile yapılan anlaşma sonucu teslim alınan obüsler, ülkenin stratejik çıkarlarını korumasına önemli avantajlar sağlayacak. Özellikle Karabağ mücadelesinde zafer elde eden Azerbaycan, envanterine eklediği obüslerle caydırıcılığını artırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan bir haberde, Azerbaycan’ın Çekya’dan 70 adet 155mm/L45 DITA obüsü tedarik edeceği iddia edilmişti. Çekya ile yapılan anlaşmanın ilk teslimatı gerçekleşirken, Azerbaycan’ın Slovakya’dan da 48 adet 155mm Nora obüsü alacağı açıklanmıştı. Bu tedarikler, Azerbaycan’ın topçu sistemlerini güçlendirmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

155 mm DITA obüs sistemi, yüksek tahrip gücüne sahip mühimmat ve 39 km atış menziline sahip bir top ile donatılmış durumda. Obüsün içerisinde 40 adet mühimmat bulunuyor. DITA’nın modüler tasarımı, farklı şasi tiplerine kolayca monte edilebilmesini sağlıyor. Obüs, sadece sürücü ve komutandan oluşan iki kişilik bir mürettebat tarafından yönetiliyor. Topun atış pozisyonuna getirilmesi ve ayarlanması, balistik bilgisayarın otomatik olarak gerçekleştirdiği A.S.A.P. sistem sayesinde tamamen otomatik olarak yapılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan Ordusu, Çekya’dan İlk 155 mm DITA Obüsünü Teslim Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!