G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Asrın Felaketinden Kurtulan Adam, Protez Bacakla Perde İşine Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin en çok etkilediği kent olan Hatay, yaklaşık 25 bin insanın hayatını kaybettiği enkaz altında kalan birçok insanın uzuvlarını kaybetmesine neden oldu. 6 Şubat depremlerinde sol bacağını enkaz altında kaybeden 36 yaşındaki Ali Şabanoğlu, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde depremin vurduğu birçok insan gibi büyük bir felaketle karşılaştı.

Eşi ve oğluyla birlikte enkaz altında kalan Şabanoğlu, mutfaktaki yemek masasının altında kendine bir yaşam alanı oluşturarak 52 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Sol bacağı ampute edilen ve protez bacak takılan Şabanoğlu, bir yıl süren tedavilerinin ardından Hatay’a döndü. 2001 yılından bu yana perde işiyle uğraşan Şabanoğlu, konteynerlere, evlere ve yurt içine perde satışları yapmaya devam ediyor. İmalatını kendisinin yaptığı perdelerin fiyatı ortalama bin 200 TL olarak belirlenmiş durumda.

Deprem felaketini unutmak için işine sıkı sıkıya sarılan Şabanoğlu, deprem sonrası yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor. Depremin ardından işini sürdürmeye kararlı olan Şabanoğlu, konteyner kentlere perde yapmak isteyenlere ve yerinde dönüşüm yapanlara uygun fiyatlarla hizmet sunarak onlara destek olmaya çalışıyor. Mersin, İstanbul ve Antalya gibi şehirlere iş gönderimi yaptığını belirten Şabanoğlu, perde fiyatlarının 100 ila 300 TL arasında değiştiğini ve 3 metrelik perdelerin bin 200 TL olduğunu ifade etti.

Depremde yaşadığı acıları unutmak için kendini işine adayan Şabanoğlu, psikolojik olarak işinin kendisini rahatlattığını ve yoğun çalışırken protez bacağını unuttuğunu söyledi. Yaşadığı acıları işine odaklanarak unutmaya çalışan Şabanoğlu, 23 yıldır süren perde işini hala severek ve hevesle devam ettiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asrın Felaketinden Kurtulan Adam, Protez Bacakla Perde İşine Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!