G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.117,74

ARMA 6×6 ve SÖKMEN v3: Yeni envantere girdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN, en yeni elektronik harp sistemi olan PUHU 3-LT’nin teslimatına hazır olduğunu resmi X hesabı üzerinden paylaştığı video ile duyurdu. Videoda, teslimata hazır olan elektronik harp sistemleri görüntülendi. Ayrıca geçtiğimiz süreçte tanıtılan ve SÖKMEN v3 adı verilen elektronik destek sistemi de ARMA 6×6 aracı üzerinde yer aldı. Geçmişte ise SÖKMEN v2, aynı sistemin araç üstü varyantı olarak IDEF’23 fuarında sergilenmişti.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’un IDEF’23 fuarı kapsamında yaptığı açıklamalarda SÖKMEN’e değinerek, “SÖKMEN, elektronik harp alanında iddialı bir ürün. Envanterimize yakında girecek. Yapay zeka teknikleriyle geliştirilen bu sistem, yüksek doğruluk seviyelerinde kullanılabilecek bir yetenek. Türk Silahlı Kuvvetleri, böylece etkin bir güce sahip olacak.” dedi.

ARMA 6×6, zorlu arazi ve uzun mesafe yol koşullarında etkinlik sağlayan bir araçtır. Modüler yapısı sayesinde farklı görevlere uygun olarak kullanılabilen ARMA, yüksek seviyede balistik ve mayın koruma sağlayan zırhlı monokok gövde yapısına sahiptir. Bu özelliklerle, modern muharebe sahasında ve barış gücü operasyonlarında orduların ihtiyaçlarını karşılayan özel bir tasarım sunmaktadır. Zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, KBRN keşif aracı, radar aracı, sürücü eğitim aracı, yaralı tahliye aracı, EYP imha aracı, komuta kontrol aracı gibi farklı görevler için modüler bir araç olan ARMA 6×6, Estonya tarafından da tercih edilmiştir.

Sonuç olarak, ASELSAN’ın geliştirdiği elektronik harp sistemleri ve OTOKAR’ın ürettiği ARMA 6×6 gibi modern ve teknolojik araçlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahip olduğu yetenekleri güçlendirmeye devam ediyor. Bu sistemler, savunma sanayiindeki yerli üretim ve yenilikçi teknolojilerin önemli birer örneğini oluşturarak Türkiye’nin milli savunma sanayiindeki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ARMA 6×6 ve SÖKMEN v3: Yeni envantere girdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!