G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,46
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,27
GR. ALTIN2.896,61
BTC2.061.366,04

Kılıçdaroğlu’ndan Sert İfadeler: “Süleyman Soylu’ya Şeref Yoksunu Dedim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV’de İpek Özbey’e özel açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Gülşah Durbay’a Atılan İftira

İpek Özbey: Sizin ofisinizden mi çıktı?

Kemal Kılıçdaroğlu: Hayır, hayır. Bu dedikodu ve magazinin siyasette kullanılması kadar yanlış bir şey yok. Ben hayatım boyunca iktidar kanadı da dahil bu tür olayların hiçbirisine itibar etmedim ve asla dillendirmedim. Bu konuda çok duyarlıyım. Bu tür olaylar söylendiği andan itibaren derhal dava açılması lazım.

Süleyman Soylu’ya Sert Tepki

*Bunu Savcı Sayan ilk dillendirenlerden birisi, Gökçen Enç birisi… Süleyman Soylu bunları dile getirdi. Ben de siyasetçiyim, eleştirilebiliriz ama iftira veya hakaret olduğu zaman hemen avukat arkadaşıma ‘dava aç’ derim. Süleyman Soylu gibi bir adam bunu dillendiriyorsa… ‘Bunu yapıyorsan ve bildiklerini açıklamıyorsan sen şeref yoksunusun’ demek lazım.

*Baştan kesmek lazım. Belediye başkanı benim evladım, CHP Gençlik Kolları’ndan gelme. Bu tür iftiralar doğru değil. Zamanında müdahale edilseydi ve dava açılsaydı bunlar olmazdı. İftira kadar kötü bir şey yoktur.

İpek Özbey: Sizin ofisinizden, danışmanlarınızdan çıktığı yönünde bazı şeyler yazıldı. Onlarla konuştunuz mu?

Kemal Kılıçdaroğlu: Onlara da baktım. Bir arkadaşımız RT yapmış. Çıkma diye bir şey yok. Böyle bir iftirayı atan kişi olsa zaten mümkün değil bir arada olma şansı.

İpek Özbey: Gülşah Hanımı aradınız mı?

Kemal Kılıçdaroğlu: Ben tweet attım, evladımız olduğunu söyledim, Acısını paylaştığımızı ifade ettim.

İpek Özbey: Özel’e yapılan her hamlede neden adınız öne çıkıyor? Aranızda bir şey mi var?

Kemal Kılıçdaroğlu: Sosyal medya çok kirli bir yer. Bir sürü yalan, yanlış haberler… Bu yeni de değil. Eskiden beri bu tür şeyler oluyor. Bir ara bir haber çıkmıştı, işte ben Almanya’da gazinoya gitmişim, çıktıktan sonra bizim polis yakalamış, terör örgütü mensuplarıyla bir şey olmuş…

*Bunu da ciddi ciddi iktidar medyası söylüyor. Bereket versin ben o tarihte Ankara’dan İstanbul’a uçakla gidiyorum. Biletimiz olmasa belki ispat da edemeyeceğiz. Sonunda dava açıp kazandık. Bu iftirayı atanların yargıda hesap vermesi lazım.

Normalleşme Tartışmaları

Normalleşmeyle ilgili soruya da Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi;

*Normalleşme, neyin normalleşmesi? Normalleşmenin karşılığı anormalleşmedir. Anormal olan birisiyle normalleşmem lazım değil mi? Saray ile neyin normalleşmesini yapacağım? Adam AYM kararını uygulamam diyor, ne yapacaksınız?

*Her türlü hakareti ediyor, ne yapacaksınız? Bunlar partiye zarar verir. Biz CHP’yiz, devleti kuran partiyiz. Eğer biz mücadele ettiğimiz içindir ki seçimlerde birinci parti olduk. Biz bu mücadeleyi vermek zorundayız. Milletin anası ağlıyor, siz neyin normalleşmesini yapacaksınız?

“Özgür Özel ile normalleşme konuşuldu mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Pek şey konuştuk ama konu açılmadığı için konuşmadık. Düşüncelerimi zaman zaman ifade ediyorum. Zorunlu olmadıkça kamuoyuna bir açıklama yapmıyorum” yanıtını verdi.

Çözüm Süreci

Çözüm süreciyle ilgili soruya da Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi;

*Erdoğan olayları kapatmak için, o konularda mahirdir… Piyasalarda ateş var, işsizlik var. Olayları kapatmak, toplumun dikkati başka yere çekmek, işte oturalım, normalleşelim, dertleşelim, şunu yapalım… ‘Bak ben paşaları hapishaneden çıkardım, bu normalleşmenin sonucudur.’ Hayır efendim, zaten çıkacak onlar. Boşuna aldılar o insanları. Ya Adli Tıp kurumunun raporu var. Zaten bırakmak zorundasınız.

*Hapishaneler tıka basa dolu. Türkiye’yi yarı açık cezaevine çevirdi bunlar. Kimse korkudan bir şey söyleyemiyor. Ülkeyi bu bataklığa sürükleyen birisi bu ülkenin sorunları çözemez. O kendi sorunlarını çözmek istiyor.

“Siyaset Ahlakına Uyar Mı?”

Özgür Özel ile Devlet Bahçeli arasında TBMM resepsiyonunda yaşanan diyalogla ilgili de Kılıçdaroğlu, “Bir siyasetçi kürsüde ne söylüyorsa başka yerde de aynı yeri söyler. Öbür türlü siz halkı kandırıyorsunuz. MHP’ye güvenen, Bahçeli’ye güvenen partililer yok mu? Var. Kürsüde başka, başka yerde farklı söylerse bu siyasetin ahlakına uyar mı? Güvensizliği pekiştirir. Bir şey söylüyorsanız arkasında duracaksınız. Yaptıracaksınız. Biz öyle yaptırmadık mı? EYT’yi çıkarmadık mı? Emekli iki maaşı çıkarttık mı? Gidip normalleştik mi? Hayır tam tersine, söke söke yaptırdık. Erdoğan’ın bu çizgiye gelmesi için mücadele edeceksiniz. Eğer bunu yapmazsanız en büyük zararı ülke görür” dedi.

Aday Olacak Mısınız?

‘Yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?’ sorusuna Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı’na mı? Hayır, ben bir sefer oldum zaten. Partimizin yetkili organları var, yeni adaylar çıkacaktır ortaya.” cevabını verdi.

‘Birini işaret edecek misiniz?’ sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Partinin yetkilisi organı varsa, o karara bakmak gerekecektir.” yanıtını verdi.

“Bir Sahtekârın Önünde Ayağa Mı Kalkılır?”

Kılıçdaroğlu son dönemde yaşanan gelişmelerin ışığında “Yeni bir çözüm süreci mi geliyor” şeklindeki soruya yanıtına şu ifadelerle başladı:

*Erdoğan kendi halkına hakaret eden birisi. Bu ülkenin kadınlarına ‘sürtük’ dedi. Ettiği yeminin gereğini yaptı mı? Ben tarafsız davranacağıma dair namusum ve şerefim üzerine and içerim diye TBMM’de yemin etti. Erdoğan tarafsız mı? Hala AK Parti’nin genel başkanı.

*Bu ülkede hakaret etmediği kişi, kurum, partili kalmadı. İki büyük kurucusuna ‘iki ayyaş’ suçlaması yaptı. Ben o kişinin önünde neden ayağa kalkacağım?

*AK Parti’nin genel başkanı olmadığı dönemde, cumhurbaşkanıyken geldi, kalktık, alkışlamadık. Ama AK Parti’nin genel başkanı olduktan sonra kalkmadık. Yapmadığı hakaret kalmadı. Bir sahtekarın önünde ayağa mı kalkılır?

*Erdoğan olayları kapatmak için, o konularda mahirdir… Piyasalarda ateş var, işsizlik var. Olayları kapatmak, toplumun dikkati başka yere çekmek, işte oturalım, normalleşelim, dertleşelim, şunu yapalım…

*‘Bak ben paşaları hapishaneden çıkardım, bu normalleşmenin sonucudur.’ Hayır efendim, zaten çıkacak onlar. Boşuna aldılar o insanları. Ya Adli Tıp kurumunun raporu var. Zaten bırakmak zorundasınız.

*Hapishaneler tıka basa dolu. Türkiye’yi yarı açık cezaevine çevirdi bunlar. Kimse korkudan bir şey söyleyemiyor. Ülkeyi bu bataklığa sürükleyen birisi bu ülkenin sorunları çözemez. O kendi sorunlarını çözmek istiyor.

Dikkat Çeken Özgür Özel Açıklaması

‘Siz Özgür Bey’e çok mu kızgınsınız?’ sorusuna Kılıçdaroğlu “Yok, hayır. Başarılı bir grup başkanvekiliydi” yanıtını verdi.

‘Başarılı bir genel başkan değil mi?’ sorusuna ise Kılıçdaroğlu’nun “Daha yeni genel başkan. Umarım tüm bunların farkına varır.” cevabı dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’ndan Sert İfadeler: “Süleyman Soylu’ya Şeref Yoksunu Dedim!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!