G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,50
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol78,91
GR. ALTIN2.890,10
BTC2.072.026,83

Köfteci Yusuf’un İddiaları: “Domuz Eti Kullanmadık” derken Korkunç İtiraflar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin tanınmış yemek zinciri Köfteci Yusuf, domuz eti kullanıldığına dair ortaya çıkan iddialarla sarsıldı. Restoranın sahibi Yusuf Akkaş, bu iddiaları kesin bir şekilde reddederek Tarım ve Orman Bakanlığı’nı suçladı. Bakanlık, geçmişte ismini açıklamadığı Köfteci Yusuf’u, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesine ekledi.

KÖFTECİ YUSUF’UN SAHİBİ: "BAŞIMA NE GETİRİLDİĞİNİ BİLMİYORUM"

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş, SÖZCÜ Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, "Başıma ne getirildiğini bilmiyorum. Adaleti bildirdim, benim siyasi gücüm yok; işimde, ekmeğimde olan biriyim" ifadelerini kullandı. Türkiye genelinde 280 şubesi olan restoran zincirinde 12 bin kişinin çalıştığını belirten Akkaş, 700’den fazla gıda mühendisi ve veterinerin de bulunduğunu vurgulayarak, böyle bir durumu gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

"BEN GARİP BİR KUŞUM"

Akkaş, sözlerine şöyle devam etti: "Ben garip bir kuşum; yanımda çalışan 12 bin kişinin yüzlerine kara leke sürdürmeyeceğim. Bu olayın en kısa sürede aydınlanması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Kötüler, iyilerden daha zeki; ama sonuçta iyiler her zaman kazanır."

DİKKAT ÇEKEN İDDİANAME

Saygı Öztürk, birkaç yıl önce gündeme gelen bir iddianameye de değinirken, "Afyon’da bir et entegre tesisi var. Bu tesisin, Akkaş’ın alması isteniyor. İstenilen rakam 33 milyon TL; ancak Yusuf Akkaş bu fiyatı çok yüksek bulduğu için 20 milyon TL’lik bir teklifte bulunmuş. Burada önemli bilgiler mevcut; aracı kişiler, bu satışı 20 milyon TL’ye gerçekleştirip, 13 milyon TL’yi kendi aralarında paylaştıracaklarına dair bilgiler iddianamede yer alıyor. Sonuçta bu anlaşma gerçekleşmiyor. Sedat Peker’in ismi geçiyor, tespih gönderiliyor ve Ahmet Akkaş’ın Sedat Peker’le telefonla görüşmesi sağlanıyor" dedi.

Öztürk, "Sedat Peker’le böyle bir görüşme olunca iddianamede herkes ‘hazır ol’a geçiyor. Konuşulan kişi gerçekten Sedat Peker mi, o da ayrı bir soru" dedi.

"DOMUZ ETİ KULLANDIĞINI YAYARIZ…"

Aynı zamanda, "Bu olayla ilgili fabrikasına gidiyorlar. Orada tehditkar bazı konuşmalar geçiyor. Yusuf Akkaş’a, ‘Yaptıklarınız hoşumuza gitmedi, dostluk bitti’ deniliyor. Reis ile birlikte Akkaş’ın fabrikasına gelen kişiler, tespihi kendilerine iade ediyorlar. Bizi çakal yerine koydu. Karadağ’da iş yapmayı teklif edecektik; ancak, 4.5 yıldır Sedat Peker’in adını kullanıyorlar. Dostluğun bittiği söyleniyor. Eğer Reis kabul etmezse, Köfteci Yusuf şubelerine domuz eti sokacağımızı, İlçe Tarım ve Bakanlığı üzerine salabileceğimiz yönünde tehditler savuruyorlar" şeklinde bir açıklama yaptı.

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesinin ardından, Köfteci Yusuf’un domuz eti kullandığı iddiası sosyal medya gündeminde yer buldu. Gerçekleştirilen incelemelerde, Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullanılmadığı bildirildi. Açıklamada, "Usulsüzlükler içeren analiz sonuçları gerçeği yansıtmamaktadır. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir" denildi.

"KARANLIK KUMPAS" DİYEREK BAKANLIĞI SUÇLADILAR

Yapılan açıklamada, "Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmamamızın sebebi, devam eden hukuki süreçlerdir. Ancak gelinen aşamada, Bakanlığa ait gizli evrakların sızdırılması üzerine açıklama yapma gerekliliği oluşmuştur. Biz bu karanlık kumpası açığa çıkarmak için çabalıyoruz. Bu işin sonuna kadar aydınlatılması için herkesin desteğini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BAKANLIK LİSTEYE DAHİL ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde, hayatı ve sağlığı tehlikeye düşürecek ürün sayısının 72’ye, taklit-tağşiş yapılan ürün sayısının ise 552’ye yükseldiğini duyurdu. Öte yandan, Bursa Yenişehir’deki iki şubede yapılan denetimlerde de köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz etine rastlandığı bilgisi verildi. Bu nedenle söz konusu işletmeler, "Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar" kategorisine eklendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Köfteci Yusuf’un İddiaları: “Domuz Eti Kullanmadık” derken Korkunç İtiraflar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!