G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,53
CNY4,83
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol78,08
GR. ALTIN2.886,27
BTC2.075.668,94

Sıfır Araç Vaadiyle 10 Milyon Lira Dolandırıldım! 15 Yıllık Arkadaşımın İhanetiyle Yüzlerce Kişi Mağdur Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Dolandırıcılık İddiası: 15 Yıllık Arkadaşını Tanıdığı Akadaşına Güvendi, 10 Milyon Lira Zarar Etti

İstanbul’da otomotiv sektörüyle ilgilenen Mevlüt Gündoğdu, 15 yıllık dostunun indirimli sıfır araç vaadiyle dolandırıldığını iddia etti. Cevizlibağ’da oto tamirciliği yapan Gündoğdu, arkadaşının eşinin bir otomotiv şirketinin satış departmanında çalıştığını, bu nedenle kendisine uygun fiyatlarla araç alabileceğini belirtti.

Gündoğdu, bu durum üzerine yakın çevresinin de araç almak için harekete geçtiğini ifade etti. Ancak aylar geçmesine rağmen teslimatların gerçekleşmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Gündoğdu, 10 milyon lira zarara uğradığını dile getirdi.

Dolandırıcılık iddiaları sonrası, araç satışında adı geçen E.K. hakkında yaklaşık 25 ayrı suç duyurusunun bulunduğu, hatta kendisinin akrabalarına da hayali araç sattığı öne sürüldü.

"50 Bin Lira Aşağı Sıfır Araca Sahip Olacaksınız"

Gündoğdu, dostuna güvendiği için sürekli para gönderdiğini ve onun teklifini değerlendirmek için pek çok kişiyle birlikte harekete geçtiklerini anlatarak, "Arkadaşım 15 yıldan beri tanıdığım biri. Eşi de otomobil sektöründe çalışıyordu ve bizlere ’50 bin lira aşağı sıfır bir araca sahip olacaksınız’ dedi. Mantıklı geldi, ona güvendik ama gün geçtikçe bizi oyaladılar. Araçların ruhsatı ve sigortası için yeni ücretler talep ettiler, hep bir bahane ile geçiştirildik. Sonunda, araçlarımızı almadığımız gibi, dolandırıldığımız anlaşıldı" şeklinde konuştu.

"Zarar Miktarı 30 Milyon Liraya Yakın"

Gündoğdu, dolandırıcılığın toplam miktarının 150 milyon lira civarında olduğunu belirterek, "Ortalama 45-50 kişinin dolandırıldığını biliyoruz. Zamanla herkes birbirini buldu ve mağduriyetler gün yüzüne çıktı. Özellikle tanıdıklarımızın da mağdur olduğunu öğrendik. Benim çevremde 30-40 kişi araç almak istedi ve toplamda 10 milyon lira zararımız var. Bugünün parasıyla bu miktar 30 milyon liraya yaklaşıyor" dedi.

"Ellerini Kollarını Sallayarak Geziyorlar"

Gündoğdu, dolandırıcılarla ilgili birçok suç duyurusunun bulunduğunu vurgulayarak, "Şu anda 25 ayrı suç duyurusu var. Bu kişiler, yargılama sürecinin geçici olduğunu bildikleri için rahat bir şekilde dolaşıyorlar. Daha önceki mahkemelerde 5 dakika bile sürmeyen davalar gerçekleşti. Bunun bir iş modeli haline geldiğini düşünüyorum. Milyonlarca liranın peşine düşülüyor fakat bu kişilerin hepsi rahatça dolaşabiliyor" ifadelerini kullandı.

"Evrakta Sahtecilik ve Dolandırıcılıktan Suç Duyurusu"

Avukat Kürşat Ömer Karaman, dolandırıcılık olayıyla ilgili olarak; "Müvekkilimiz Mevlüt Gündoğdu, dolandırıldığını bize bildirdi. Evrakta sahtecilik suçlamasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Soruşturmalar ve yargılar devam ediyor. Sunulan belgelerin sahte olduğuna dair güçlü delillerimiz mevcut. Şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli her türlü hukuki adımı atacağız" şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sıfır Araç Vaadiyle 10 Milyon Lira Dolandırıldım! 15 Yıllık Arkadaşımın İhanetiyle Yüzlerce Kişi Mağdur Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!