G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,60
CNY4,83
GBP45,03
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,78
GR. ALTIN2.869,84
BTC2.083.910,73

Gençler İçin Tehlike Alarmı! CHP’den Suç Artışına Çözüm Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den Suç Oranlarının Araştırılması İçin Teklif

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), artan suç oranlarının nedenlerinin incelenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge verdi. Önergenin görüşülmesi, Genel Kurulda yapıldı.

CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç, artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Kılıç, "Her gün şiddet vakaları ve cinayetler meydana geliyor. Etrafa baktığımızda, adeta organize bir vahşetin tam ortasında duruyoruz. Bu yaşananlar bir korku filmi değil, yaşananlar korku filmlerini aratıyor" dedi. Gençler arasında çeteler ve mafyalara özenme eğiliminin, kolay para kazanma hırsı ve lüks yaşam isteği ile birleştiğini vurgulayan Kılıç, "Yoksul bölgelerde yaşayan gençler, suça itiliyor ve uyuşturucu bataklığında kayboluyor. Yetkililer ise durumu uzaktan izliyor. Çeteler sosyal medyada şatafatlı hayatlarını gençlere pazarlıyor. Yeni nesil mafya, internette açıkça propaganda yapıyor, müziklerde uyuşturucu kullanımını yüceltiyor" ifadelerini kullandı.

Kılıç, "Sosyal medyada şiddet içerikli videolar virüs gibi yayıldı. Dizilerde suça karışan şahıslar gençlere örnek olarak gösteriliyor. Gündüz programlarında ise ahlaksızlık ve şiddet normalleştiriliyor. Discord ve Telegram gibi platformlarda kurulan örgütlerle çocukların zihinleri manipüle ediliyor" şeklinde konuştu.

Ahlaki Çöküşe Dikkat Çekildi

Kılıç, "Sadece infaz düzenlemeleriyle bu ahlaki çöküşe dur diyemeyiz. Biz, komşusu açken tok yatmayan bir toplumuz. Merhametin en belirgin özelliğimiz olduğu bir dönemde nasıl bu hale geldik, bunu sorgulamalıyız" dedi.

Kılıç, Radyo ve Televizyon Üst Kurumu’nun (RTÜK) gençleri kötü alışkanlıklara yönlendiren yayınları göz ardı ettiğini belirtti. "Bazı televizyon kanallarında muhalif kişilere yönelik cinayet planları yapılırken, RTÜK Başkanı kendi yakınlarını kuruma yerleştiriyor. Şu anda suç işleyenler serbest dolaşıyor, iktidara muhalif düşünenler ise adaletin kurbanı oluyor" diye ekledi.

Gençlerdeki şiddet, uyuşturucu kullanımı, çeteler ve zorbalık gibi sorunların tümünün bütüncül bir yaklaşım gerektirdiğini söyleyen Kılıç, "Öncelikle aileden başlayarak eğitim ve adalet sistemine kadar gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu araştırma komisyonunu kurmalıyız. Çünkü bunlar bizim çocuklarımız, yeğenlerimiz, torunlarımız. Birlikte hareket etmezsek, gençlerimizi şiddet ve suç sarmalından kurtaramayız" diye uyarıda bulundu.

Önerge Reddedildi

CHP’nin suç oranlarının artışını araştırma önerisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Genel Kurulda ayrıca Saadet Partisi’nin "sosyal güvenlik sorunları," İYİ Parti’nin "Kahverengi kokarca zararlısının Karadeniz’deki etkileri," ve Demokrasi ve Progress (DEM) Partisi’nin "kadına yönelik şiddet" konularındaki araştırma önerileri de geri çevrildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençler İçin Tehlike Alarmı! CHP’den Suç Artışına Çözüm Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!