G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,60
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.955,80
Petrol77,70
GR. ALTIN2.882,91
BTC2.131.662,90

61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Nadim Güç’ün Yönetmenliğini yaptığı “Mukadderat”Filmi, Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Altın Portakal’da ‘Mukadderat’ ve ‘Hatırladığım Ağaçlar’ Gösterildi

  1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Nadim Güç’ün yönetmenliğini yaptığı “Mukadderat”filmi, dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Gösterim öncesinde, başrol oyuncuları Nur Sürerve Osman Sonant seyircilerle bir sohbet gerçekleştirdi.

“Mukadderat”, eşini kaybettikten sonra yalnız kalma korkusunu yaşayan Sultan karakterinin, aniden gelen evlenme isteğiyle başlayan hikâyesini konu alıyor. Film, kendi kararlarını veren ve yaşamını inşa eden kadınların mücadelelerini ve toplumsal baskıların kadınlar üzerindeki etkisini mercek altına alıyor. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda yapılan gösterim sonrasında, yönetmen Nadim Güç, senarist Erdi Işık ve film ekibi seyircilerin yoğun alkışlarıyla karşılandı ve sorularını yanıtladı.

‘Ütopya’ Teyidi

Seyirciden gelen olumlu tepkileri değerlendiren Nadim Güç, kadın hikâyesi anlatmanın zorluklarına değinerek, “Filmi yaparken çok heyecanlıydım. Filmin heyecanıyla bazen içinde kayboluyoruz. Bugün yolumuzu bulduğumuzu düşündürttünüz. Bir kadın hikâyesi anlatmak çok zor, çünkü her anlattığınız hikâye ütopya oluyor ve oraya ulaşmaya çalışıyoruz. Umarım bunu bir gün gerçek hayatta da görebiliriz.” dedi.

Yaşar Kemal Alıntısı

Gösterim sonrası söz alan Nur Sürer, çekimlerin Kastamonu’da gerçekleştiğini ve bu sürecin çok güzel geçtiğini belirtti. “Erdi’nin kalemiyle başlayan bir oyunculuğumuz var. Yönetmen çok önemli benim için, onu her zaman söylüyorum. İyi bir yönetmen, iyi bir hikâyenin arkasında koşar. Şahane bir yerde çalıştık. Cideliler bize çok iyi davrandı. Yaşar Kemal’in bir cümlesi var: ‘Bu ülkede dört şey olmayacaksınız; kadın, çocuk, ağaç ve hayvan.’ Filmde kadının kocasının ölümüyle kendini bulması, üzüntüsünü başka bir şeyle yenmesi çok hoşuma gitmişti. Sizlere de iyi geçmesi bizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

‘Hatırladığım Ağaçlar’

Festivalde ayrıca, istemediği bir gebelik yaşayan Bahar ile uzun süredir görüşmediği Mahir’in, babaları özelindeki aile ilişkilerini konu alan “Hatırladığım Ağaçlar” filmi gösterildi. Erhan Tuncer’in yönettiği filmde, Hande DoğandemirErdem Kaynarca ve İştar Gökseven gibi isimler rol alıyor.

Festivalde Bugün

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki heyecan bugün de devam ediyor. Bugün 16.30’da, AKM Aspendos Salonu’nda, Ümran Safter’in yönettiği, Damla SönmezGünkut Güven ve Eray Yasin Işık’ın oynadığı “Seni Bıraktığım Yerdeyim” seyirciyle buluşacak. Ardından 19.00’da, Neco Çelik’in yönettiği, Larissa S. HerdenKida Khodr Ramadan ve Katharina Thalbach’ın rol aldığı “Sevgili Katilim Berlin” filmi gösterilecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
61.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, Nadim Güç’ün Yönetmenliğini yaptığı “Mukadderat”Filmi, Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!