G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,58
GR. ALTIN2.922,77
BTC2.113.320,22

BM Güvenlik Konseyi, Lübnan ve İsrail İlişkileri İçin Toplanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Güvenlik Konseyi’nin Lübnan ve İsrail’deki gelişmeleri ele almak üzere acil toplanacağı bildirildi. İsviçre Daimi Temsilciliği, BMGK’nın acil oturumunun 2 Ekim TSİ 17.00’de gerçekleşeceğini duyurdu. Oturumun başlangıçta açık, daha sonra kapalı formatta olacağı belirtildi. Fransa’nın talebi üzerine acil oturum gerçekleşecek. BMGK, daha önce Lübnan’daki durumu ele almak için 20 ve 24 Eylül tarihlerinde toplanmıştı.

Avrupa Birliği, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını en sert şekilde kınadı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Tehlikeli bir saldırı ve misilleme süreci yaşandığını belirten Borrell, bölgede derhal ateşkesin gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

İtalya hükümeti, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısını kınayarak derin kaygı duyduklarını açıkladı. Başbakan Giorgia Meloni, acil bir güvenlik zirvesi düzenleyerek krizin çözümü için tedbirler alınmasını istedi. İtalya, İsrail-Lübnan sınırındaki istikrarın sağlanması için diplomatik çözüm arayışına devam edeceğini belirtti.

İspanya hükümeti de İran’ın İsrail’e füze saldırısını şiddetle kınadı ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de Cadena Ser, İran’ın saldırılarına karşı kesin bir tavır aldıklarını belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail’e yönelik saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı ve İran’ı tırmanışı durdurması konusunda uyardı. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise İsrail Başbakanı Netanyahu’yla yaptığı görüşmede İsrail’in güvenliğine verdiği desteği dile getirdi ve İran’ın saldırılarını kınadı.

Özetle, BM Güvenlik Konseyi, Lübnan ve İsrail’deki gelişmeleri ele almak üzere toplanacak. Avrupa ülkeleri İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınadı ve bölgede derhal ateşkes çağrısında bulundu. İtalya, İspanya, Almanya ve İngiltere gibi ülkeler, bölgedeki gerilimin tırmanmasını önlemek için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Güvenlik Konseyi, Lübnan ve İsrail İlişkileri İçin Toplanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!