G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.203,60

İlk kez yapılacak Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’na adaylar alana giriş yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 29 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İlgili Yeterlilik Sınavı (İYÖS) ile hukuk alanında meslek seçiminde yeterliliğin artırılması hedeflenmektedir. Sınavlar, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van dahil olmak üzere toplamda 17 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.

Adalet Bakanı Tunç’un görüşlerine yer verilen açıklamada, hakim, savcı ve avukat olma hedefi taşıyan adayların Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı başarıyla geçmelerinin gerekliliği vurgulanmıştır. Adayların bu sınavı başarıyla geçmeleri durumunda mesleki kariyerlerine devam edebilecekleri belirtilmiştir. Ayrıca, bu sınavlar aracılığıyla hakim, savcı ve avukat adaylarının mesleki yeterliliklerinin ölçülmesi amaçlanmaktadır.

Adalet Bakanı Tunç, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı aracılığıyla hakim, savcı ve avukatların meslek öncesindeki yeterliliklerinin değerlendirileceğini ifade etmiştir. Bu sınavlara katılacak olan tüm adaylara başarılar dilemiştir. Aynı zamanda, hukuk eğitiminin kalitesinin artırılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan görüşmelere değinerek, hukuk fakültelerindeki eğitimin önemine vurgu yapmıştır.

Adalet Bakanı Tunç, hukuk sistemini eğitim açısından güçlendirmek için önemli adımlar atıldığını ve bu sürecin devam ettiğini belirtmiştir. 2002 yılında 9 bin olan hakim ve savcı sayısının günümüzde 25 bine yaklaştığına dikkat çekilmiştir. Bu durumun, hakim, savcı ve avukatların hukuk fakültelerinde aldıkları eğitimin önemini gösterdiği ifade edilmiştir. Aynı zamanda, hukuk fakültesi kontenjanlarının düşürülerek eğitimdeki kalitenin artırılması için çalışmaların sürdüğü belirtilmiştir.

Sonuç olarak, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı ile hakim, savcı ve avukat adaylarının mesleki yeterlilikleri ölçülecek ve hukuk sistemi daha nitelikli ve güçlü hale getirilmeye çalışılacaktır. Bu sınavlar, hukuk alanında meslek seçimi yapacak adaylara önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İlk kez yapılacak Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’na adaylar alana giriş yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!