G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Pro Carton Young Designers Award’24 genç tasarımcılar yarışmasında İki Ödül Birden Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Başarı: Türkiye’nin Genç Tasarımcıları Ödüllerle Dönüyor

20 Eylül 2024 tarihinde Berlin’de gerçekleştirilen Pro Carton Young Designers Award yarışması ödül töreninde Türkiye, iki önemli ödül ile gururlandı. Yiyecek  İçecek dalında birincilik ödülünü kazanan Murat Yasir Dilek, Halk Oylaması birinciliğini ise Derya Gök, Gizem Eryılmaz ve Ayça Çaylı’nın projeleri ile elde etti. Böylece dağıtılan toplam dört ödülün yarısı Türkiye’ye gelmiş oldu.

Avrupa’dan 25 ülkeden yarışmaya katılan 155 üniversiteden toplamda 899 proje arasından seçilen bu başarılı genç tasarımcılarımız, uluslararası arenada Türkiye’nin yeteneklerini temsil ettiler. Selçuk Üniversitesi öğrencisi Murat Yasir Dilek, yenilikçi tasarımıyla Yiyecek & İçecek kategorisinde büyük bir başarıya imza atarken, ODTÜ öğrencileri Derya Gök, Gizem Eryılmaz ve Ayça Çaylı, halk oylaması ile belirlenen birincilik ödülünü kazanarak Türkiye’nin genç tasarımcılarının uluslararası platformda ne denli yetenekli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ödüllerini kazanan genç tasarımcılarımızı ve projelerinin arkasındaki hocaları Selçuk Üniversitesi’nden Dr. Seda Duman Köylü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Dr. Damla Tönük’ü bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu ödüller, Türkiye’nin karton ambalaj sektöründe ve genç tasarımcıların uluslararası arenada daha görünür olmasında önemli bir adım olmuştur.Karton Ambalaj Sektöründe Yeni Ufuklar: ECMA 2025 İstanbul’da!

Avrupa Karton Ambalaj Üreticileri Birliği ECMA (European Carton Makers Association) Kongresi’nin 2025 yılında İstanbul’da yapılacağı duyuruldu. Berlin’de gerçekleşen 2024 ECMA Kongresi bitiminde ECMA Başkanı Jean-François Roche ve Başkan Yardımcısı, KASAD (Karton Ambalaj Sanayicileri Birliği) Başkanı Alican Duran tarafından yapılan bu açıklama, Avrupa karton ambalaj sanayicilerinin kalbinin 2025 yılında İstanbul’da atacağını müjdeledi. Avrupa karton ambalaj sanayicilerini bir araya getiren, ECMA Kongresi, her yıl Avrupa’nın başka bir ülkesinde gerçekleştirilen önemli bir organizasyon olarak dikkat çekmektedir. Aynı zamanda ECMA Başkan Yardımcısı da olan, KASAD Başkanı Alican Duran “2025 yılında ECMA Kongresi’nin İstanbul’da yapılacak olması sektörümüz ve ülkemiz için çok gururlandırıcı. 2025’te Avrupa karton ambalaj sanayisinin geleceği ülkemizde tartışılaçak. Berlin’de iki gün süren kongre kapsamında düzenlenen gala gecesinde ödülleri dağıtılan Pro Carton Young Designer Awards yarışmasından 2 ödülle dönmemiz, Türkiye’nin tasarım alanındaki potansiyelini ve genç yeteneklerin uluslararası yarışmalarda nasıl öne çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi. Genç tasarımcılarımızın gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pro Carton Young Designers Award’24 genç tasarımcılar yarışmasında İki Ödül Birden Kazandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!