G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Bayern Münih UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 9-2’lik Farklı Galibiyetle Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonunun ilk haftası, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri oynanan maçlarla sona erdi. Bu sezon ilk defa 36 takımlı lig formatıyla gerçekleştirilen Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonunda, hafta boyunca toplam 57 gol atıldı. Haftanın en farklı galibiyetini elde eden ekip ise; Bayern Münih oldu. Dinamo Zagreb’e karşı 9-2’lik sonuçla kazanan Bayern Münih, haftayı lider tamamladı. Celtic ve Bayer Leverkusen ise sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında dikkat çeken takım Bayern Münih oldu. Alman ekibi, Dinamo Zagreb’i 9-2’lik skorla mağlup ederek haftanın en farklı galibiyetini elde etti. Maçta 4 gol atan Bayern Münih’in İngiliz forveti Harry Kane, tarihteki ilk penaltı hat-trick yapan oyuncu olma unvanını kazandı.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Real Madrid, yeni sezonun ilk maçında Stuttgart’ı 3-1 mağlup ederek başarılı bir başlangıç yaptı. Real Madrid’in gollerini Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick kaydetti. Türk milli futbolcu Arda Güler ise 75. dakikada oyuna dahil oldu.

Borussia Dortmund, geçen sezon final oynayan bir ekip olarak, yeni sezona Club Brugge karşısında 3-0’lık galibiyetle başladı. Nuri Şahin’in yönetimindeki Dortmund, ilk maçında önemli bir zafer elde etti ve Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptı.

Organizasyonun ilk haftasında milli futbolcu Kenan Yıldız’ın formasını giydiği Juventus, PSV Eindhoven’ı 3-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Kenan, Juventus formasıyla Devler Ligi’nde gol atan en genç futbolcu olma ünvanını elde etti. Benfica ise deplasmanda Kızılyıldız’ı Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle 2-1 yendi. Kerem ve Orkun, yabancı bir takımın formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ilk Türk takım arkadaşları oldular.

Haftanın flaş galibiyeti ise Monaco’ya aitti. Monaco, Barcelona karşısında Maghnes Akliouche ve George Ilenikhena’nın golleriyle 2-1 kazanarak dikkatleri üzerine çekti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. hafta karşılaşmaları ise 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak. Haftanın maçlarının detayları ise şu şekilde:

– Young Boys 0-3 Aston Villa
– Juventus 3-1 PSV Eindhoven
– Milan 1-3 Liverpool
– Bayern Münih 9-2 Dinamo Zagreb
– Real Madrid 3-1 Stuttgart
– Sporting CP 2-0 Lille
– Bologna 0-0 Shakhtar Donetsk
– Sparta Prag 3-0 Salzburg
– Club Brugge 0-3 Borussia Dortmund
– Celtic 5-1 Slovan Bratislava
– Manchester City 0-0 Inter
– Paris Saint-Germain 1-0 Girona
– Kızılyıldız 1-2 Benfica
– Feyenoord 0-4 Bayer Leverkusen
– Atalanta 0-0 Arsenal
– Atletico Madrid 2-1 Leipzig
– Monaco 2-1 Barcelona
– Brest 2-1 Sturm Graz

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayern Münih UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 9-2’lik Farklı Galibiyetle Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!