G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

BM Genel Sekreteri Gazze’de 560 Binden Fazla Çocuğun Aşılandığını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de çocuk felci aşılama kampanyasının ilk turunda 560 binden fazla çocuğun aşılandığını duyurdu. 16 Ağustos’ta Gazze’de ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından, aşıya ihtiyaç duyulduğuna yönelik Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan çağrı geldi. Dünya Sağlık Örgütü, Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve BM’nin Filistin Ajansının (UNWRA) işbirliğiyle, Gazze’de 10 yaş altı 600 binden fazla çocuğu kapsayan çocuk felci aşılama kampanyası başlattı. Bu kampanyada ilk aşamada 560 binden fazla çocuğun aşılandığı belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, zorlu koşullar altında gerçekleşen acil durum kampanyasının başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Guterres, Gazze’de çocuk felcine karşı aşılanan 560 binden fazla çocuğun sayısının, kampanyanın ilk turunda ulaşılan başarıyı gösterdiğini açıkladı. Sağlık çalışanları, ortaklar ve kampanya katılımcılarına teşekkür eden Guterres, bu aşılama sayesinde Gazze’deki çocukların felce karşı korunduğunu vurguladı.

Gazze’deki ilk çocuk felci vakasının tespit edilmesinin ardından Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çağrı üzerine harekete geçildi. Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve BM’nin işbirliğiyle başlatılan kampanya, 10 yaş altı 600 binden fazla çocuğu kapsayacak şekilde planlandı. Kampanya sonrasında 560 binden fazla çocuğun aşılandığı açıklandı. Kampanyanın hedefi, çocuk felci vakalarının önlenmesi ve Gazze’deki çocukların sağlığının korunmasıydı.

Antonio Guterres’in açıklamalarına göre, Gazze’de acil durum kapsamında gerçekleştirilen çocuk felci aşılama kampanyasının ilk turunda 560 binden fazla çocuğun aşılandığı belirtildi. Kampanyanın tamamlanmasının ardından, Gazze’de felç vakalarının azalması ve çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerinin sağlanması hedeflendi. Guterres, zorlu koşullara rağmen kampanyanın başarıyla gerçekleşmesinin, sağlık çalışanlarının ve kampanyaya destek verenlerin özverili çalışmalarına bağlı olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, Gazze’de çocuk felci aşılama kampanyasının ilk aşamasında 560 binden fazla çocuğun aşılanması büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Bu başarının, Filistin Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, BM ve diğer destekleyici kurumların işbirliği ve sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde gerçekleştiği vurgulandı. Kampanyanın devam ederek Gazze’deki çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkı sağlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Genel Sekreteri Gazze’de 560 Binden Fazla Çocuğun Aşılandığını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!