G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM’de Yaptığı Kritik Konuşma Arab Basınında Geniş Yankı Buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlandığı bir ziyaret sırasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda önemli açıklamalar yaptı. Abbas’ın konuşması, Arap basınında geniş yankı uyandırdı.

Abbas’ın Türkiye ziyareti, Filistin konulu özel bir oturum düzenlenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gerçekleşti. Abbas’ın konuşması, Arap basınında geniş bir şekilde yer buldu. Suudi Arabistan, Katar, Umman ve Mısır gibi ülkelerin haber ajansları, Abbas’ın Türkiye ziyaretine ve yaptığı açıklamalara geniş yer verdi.

Abbas’ın konuşmasında İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durdurulması talebini vurgulaması üzerine Suudi Arabistan haber ajansı SPA, “Filistin Devlet Başkanı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının derhal durdurulmasını talep ediyor” şeklinde haber yaptı. Katar haber ajansı QNA ise Abbas’ın Gazze’ye gitme niyetini duyurması üzerine konuşmaya geniş yer verdi.

Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında uluslararası toplumun İsrail’e karşı sessizliğini eleştirmesi de Arap basınında dikkat çeken bir konu oldu. Filistin liderinin Gazze’ye gitme kararı almasının ve Türkiye, Mısır ve Ürdün gibi ülkelerden destek görmesinin de haberlere yansıdığı görüldü.

Abbas, Gazze Şeridi’ne gitme kararı aldığını ve tüm Filistin liderliğiyle birlikte bu kararı aldıklarını açıklamıştı. Filistin lideri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu binlerce masum insanın hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, Gazze’ye gitme kararını duyurmuştu. Ayrıca, İsrail’in Gazze’deki saldırılarında yaşamını yitiren insanların sayısına da vurgu yapmıştı.

Abbas’ın Türkiye ziyareti ve yaptığı açıklamalar, Arap basınında geniş bir şekilde yer buldu. Filistin Devlet Başkanı’nın Gazze’ye gitme kararı alma ve uluslararası toplumu İsrail’in saldırıları konusunda duyarlı olmaya çağırması, Arap medyasının odağında yer aldı. Abbas’ın Türkiye ziyareti ve yaptığı açıklamaların Arap basınında geniş yankı uyandırması, bölgede yaşanan gerginlikler ve çatışmaların da uluslararası gündemde önemli bir yer tuttuğunu gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM’de Yaptığı Kritik Konuşma Arab Basınında Geniş Yankı Buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!