G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

BM Güvenlik Konseyi, Hamas liderine suikast sonrası toplanma kararı aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM Güvenlik Konseyi, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yapılan suikastın ardından acil toplanma kararı aldı. Suikastın ardından bölgedeki gerilim artarken, diğer ülkeler de endişelenmeye başladı. İran’ın acil çağrısı üzerine Rusya, BM Güvenlik Konseyi toplantısının bugün 16.00’da gerçekleşeceğini duyurdu. İran’ın talebi Rusya, Cezayir ve Çin tarafından desteklendi ve acil oturumun gerçekleştirilmesine karar verildi. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasının ardından BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplanma talebini iletti.

Suikast sonrası yapılan resmi bir açıklama olmamakla birlikte, suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Bu durum bölgedeki gerilimi artırmış durumda. Heniyye’nin suikasta uğramasıyla birlikte uluslararası arenada endişe yaratan gelişmeler yaşanmaya başladı.

BM Güvenlik Konseyi, İran’ın talebi üzerine Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yapılan suikast sonrası toplanma kararı aldı. Bugün gerçekleşecek olan acil toplantı, Rusya’nın dönem başkanlığında yapılacak. İran’ın çağrısına destek veren Rusya, Cezayir ve Çin, acil oturumun yapılmasını onayladı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, Heniyye’nin suikast sonrası Tahran’daki olayların uluslararası toplum tarafından değerlendirilmesi ve gerekli adımların atılması gerektiği konusunda BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yapılan suikast sonrası BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplanma kararı alarak gelişmeleri yakından takip edeceği açıklandı. Bölgedeki gerilimin artması ve uluslararası arenadaki endişeler, BM Güvenlik Konseyi’ni bu acil toplantıyı yapmaya yönlendirdi. Suikastın İsrail tarafından gerçekleştirildiği tahmin edilirken, bu durum bölgedeki gerilimi artırmış bulunuyor. Heniyye’nin suikastı sonrası Lübnan, İsrail sınırına askeri birlik konuşlandırdı ve tansiyon yükselmeye devam ediyor.

İran’ın talebi üzerine BM Güvenlik Konseyi, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yapılan suikastın ardından acil toplantı yapma kararı aldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi ve uluslararası endişeleri artırırken, Rusya, Cezayir ve Çin’in desteğiyle acil oturum bugün gerçekleşecek. İran’ın BM Daimi Temsilciliği’nden yapılan çağrıyla alınan karar, Heniyye’nin suikast sonrası yaşanan gelişmelerin uluslararası alanda ele alınması amacıyla alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Güvenlik Konseyi, Hamas liderine suikast sonrası toplanma kararı aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!