G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Kerala’da Toprak Kayması Felaketi: Ölü Sayısı 151’e Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’ın güneyinde bulunan Kerala eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, toprak kaymalarına sebep oldu. Bu felaket sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 151’e yükseldi. Hindustan Times’ın haberine göre, toprak kayması Wayanad bölgesinde meydana geldi. Yetkililer, toprak kaymalarında ölenlerin 151’e ulaştığını duyurdu ve Hint ordusundan 600 personelin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Kerala eyaletinde yas ilan edilirken, kayıp olan yüzlerce kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Heavy rainş Hindistan’ın güneyindeki Kerala eyaletinde dün toprak kaymalarına ve altyapı hasarına neden oldu. Chooralmala köyünde bulunan 200 ev yıkıldı. Bu felaket Kerala eyaletinde ulusal bir felaket olarak kabul edildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaralılar ve kayıplar için dua ederek destek mesajı yayınladı.

Yaşanan felaket sonrasında Hint ordusundan 600 personel bölgede arama kurtarma çalışmaları yaptı. Toprak kaymalarından etkilenen bölgelerdeki eğitim kurumları ise bugün için kapalı olacak. Kerala eyaletinde toprak kayması sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 151’e yükseldi. Bu durum altyapı ve yollarda ciddi hasara neden oldu. Mallikarjun Kharge, Wayanad’daki toprak kaymalarını ulusal bir felaket olarak değerlendirdi.

Kerala eyaleti yetkilileri, kayıp olan yüzlerce kişiyi bulmak amacıyla arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Yağışlar nedeniyle bölgede önemli bir hasar meydana geldi ve felaket bölgesinde acil önlemler alınmaya devam ediyor. Hint Başbakanı Narendra Modi, yaşanan felaket için duyarlılık mesajları yayınlayarak olayın acısını paylaştı.

Kerala eyaletinde yaşanan toprak kaymaları ve şiddetli yağışlar neticesinde 151 kişi hayatını kaybetti. Hint ordusundan 600 personel, arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Bu felaket sonucunda altyapı ve yollar hasar gördü. Chooralmala köyündeki 200 ev de yıkıldı. Kerala eyaletinde ilan edilen yas ve ulusal felaket durumuyla birlikte, olayın boyutu ve etkisi büyük bir trajedi olarak nitelendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kerala’da Toprak Kayması Felaketi: Ölü Sayısı 151’e Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!