G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Tahran’da Suikasta Uğradı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Heniyye’nin vefat haberi Filistin’deki camilerde selalar eşliğinde duyuruluyor. Heniyye, cumhurbaşkanı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran’da suikasta uğradı. İran devlet televizyonuna dayandırılan haberlere göre, Hamas lideri, Tahran’da kaldığı konutuna düzenlenen terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Hamas, suikastı doğrulayarak “Heniyye, Siyonist bir saldırı sonucu Tahran’da öldürüldü.” açıklamasını yaptı. İran yetkilileri ise suikastın soruşturulduğunu ve sonuçların yakında açıklanacağını belirtti. Heniyye’nin vefat haberi Filistin’de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Camilerde selalar okunarak bu acı haberi duyuruldu. Ayrıca Heniyye’nin ölümüne ilişkin Kuran’dan ayetler okunarak taziye ifade edildi.

İsrail ordusu, Ramazan Bayramı’nda Gazze kentinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ailesiyle bayramlaşmaya gittiği sırada gerçekleştirilen saldırıda Heniyye’nin 3 oğlu ve 4 torununu kaybetmesine neden olmuştu. Heniyye, İsrail ordusunun saldırısında yaralanan torununu da tedavi gördüğü hastanede kaybetmişti. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Heniyye’nin oğullarına yapılan suikast, İsrail ordusu ve istihbaratının iş birliğiyle planlanmıştı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. Filistin halkı ve Hamas örgütü, Heniyye’nin ölümü üzerine büyük bir üzüntü yaşarken, uluslararası camia da bu saldırıyı kınayarak Filistin halkına destek sözü vermiştir. Hamas liderinin ölümü, Orta Doğu’da gerilimin artmasına, yeni çatışmalar çıkmasına neden olabilecek bir durumu da beraberinde getirmiştir. Hamas, İsrail’e karşı intikam yemini ederek, Heniyye’nin ölümünün hesabını mutlaka soracaklarını belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Tahran’da Suikasta Uğradı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!