G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Hindistan’da Toprak Kaymaları: Ölü Sayısı 108’e Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’ın Kerala eyaletinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen toprak kaymaları, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 108’e yükseldiğini ortaya koydu. Kerala Eyalet Başbakanı Pinarayi Vijayan, Wayanad bölgesinde yaşanan heyelanlarda insan kayıplarının arttığını açıkladı. Felaketin sonucunda 108 kişi hayatını kaybederken 128 kişi de yaralandı.

Kerala eyaletinde yaşanan toprak kaymaları ve heyelanlar, yüzlerce evin yıkılmasına neden oldu. Eyalet genelinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, en az 400 ila 500 evin toprak kaymaları sonucunda hasar gördüğü tahmin ediliyor. Sürekli yağışların etkisi altındaki bölgede hala birçok kişinin enkaz altında olduğu ve kurtarma ekiplerinin bölgede yoğun çaba sarf ettiği açıklandı.

Kerala Eyalet Başbakanı, devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verirken, felaketin yol açtığı yıkımın boyutlarını anbean takip ettiklerini ifade etti. Yaşanan toprak kaymalarının evleri ve tarlaları yok ettiğini vurgulayan Başbakan, bölgede afetin etkilerinin henüz tam olarak belirlenemediğini aktardı.

Yardım ekipleri ve gönüllüler, Kerala eyaletinde meydana gelen doğal afet sonrası kaybolan ve enkaz altında kalan kişileri arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kerala’da yaşanan toprak kaymaları ve heyelanlar, insanların evlerinden uzaklaşmasına ve güvenli bölgelere tahliye edilmesine neden oldu. Yetkililer, felaketin etkilediği bölgelerdeki vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması için yoğun çaba harcıyor.

Kerala eyaletindeki toprak kaymalarının yol açtığı felaketin boyutu, bölge sakinlerini derinden etkiledi. Felaketin ardından bölgeye yardım ve destek sağlamak üzere birçok kuruluş harekete geçti. Uluslararası yardım kuruluşları da Kerala’ya destek için gerekli yardımları yapmaya hazır olduklarını açıkladılar. Kerala’daki toprak kaymaları ve heyelanlar, bölgedeki altyapının zayıflığını ve doğal afetlere karşı hassas olma durumunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan’da Toprak Kaymaları: Ölü Sayısı 108’e Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!