G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

İstanbul Bahçelievler Cinayeti Davası: Firari Sanıkların Ceza İstemi 36 Yıl 3 Ay’a Kadar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Temmuz 2023 tarihinde İstanbul Bahçelievler’de bir apartman boşluğunda günlük kiralık bir dairenin içinde Murat Arpapay’ın cansız bedeni bulundu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, firari 3 sanık dahil olmak üzere toplamda 5 sanığın 36 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Bu iddianame kapsamında bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmalar başladı. Tutuklu sanıklar Muhterem Perçikli ve Serpil Demir duruşmada hazır bulundu, yanlarında avukatları da vardı.

Muhterem Perçikli’nin savunmasında, İstanbul’a üniversite okumak ve çalışmak için geldiğini ve Ersen aracılığıyla Murat Arpapay ile tanıştığını belirtti. Sanık, olay günü Arpapay’ı almaya gittiğinde diğer sanıkların birlikte Murat’a saldırdığını ve öldüğünü gördüğünü anlattı. Serpil Demir ise, Muhterem ile bir günlük kiralık daire tuttuklarını ve olay anında Murat’ı darp eden sanıkları gördüğünü ifade etti.

Mahkeme, firari sanıkların yakalanmaması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Murat Arpapay’ın annesinin avukatı ise, tutuklu sanıkların savunmaları arasındaki çelişkilere dikkat çekerek firari sanıkların en kısa sürede yakalanmasını talep etti.

İddianamede, olay günü Murat Arpapay’ın yanında bir kadınla binaya gittiği ve daha sonra darp edilerek öldürüldüğü belirtildi. Sanıkların, Arpapay’ı etkisiz hale getirip evini soymak amacıyla birlikte hareket ettikleri ve bu olay sırasında Arpapay’ın ölümüne sebep oldukları iddia edildi. İddianame kapsamında, sanıkların ‘birden fazla kişi ile konutta yağmaya teşebbüs’ suçundan 2 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar, ‘olası kastla öldürme’ suçundan ise 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Firari sanıkların yakalanması ve davanın sonuçlanmasıyla birlikte, adalete gereken cezanın verilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Bahçelievler Cinayeti Davası: Firari Sanıkların Ceza İstemi 36 Yıl 3 Ay’a Kadar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!