G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,19
CNY4,82
GBP44,81
EURO/USD1,08
BIST9.061,86
Petrol74,51
GR. ALTIN2.983,03
BTC2.321.868,66

UEFA, Merih Demiral’a 2 Maçlık Ceza Verdi! Türkiye’den Ardı Ardına Tepkiler Yağdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA’dan gelen açıklamaya göre, Merih Demiral’ın spor etkinliklerinde sportif olmayan davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iki maç men cezası aldığı belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu karara itiraz etmek için çalışma yaptığı öğrenildi. Merih Demiral, çeyrek finalde Hollanda’ya ve milli takımın tur atlaması durumunda yarı final maçında forma giyemeyecek.

Haberin devamında siyasilerden de tepkiler geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, UEFA’nın kararını kınayarak çifte standartlı ve ön yargılı bir anlayış olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merih Demiral’a verilen cezanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak adaletli bir yaklaşımla kararın düzeltilmesini beklediklerini ifade etti. Dışişleri Bakanlığı ise bu kararın sporun barış ve dostluk iklimini zedelediğini ve derin bir hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA’nın haksız ve yanlı bir karar verdiğini belirterek futbolculara güvendiklerini ve gereken cevabın yeşil sahada verileceğine inandıklarını dile getirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da UEFA’nın verdiği cezayı kınayarak futbolun üzerine siyasi baskı getirildiğini ifade ettiler.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, UEFA’nın kararını haksız ve adaletsiz bulduklarını dile getirdi ve sporun coşkusunun adil olmayan kararlarla gölgelenmemesi gerektiğini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA’nın kararının siyasi bir baskının sonucu olduğunu ifade ederek futbolun üzerine siyaset baskısının düşürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, UEFA’nın verdiği cezanın futbol tarihinde unutulmayacak bir leke olacağını belirterek siyasi bir yaklaşımın yansıması olabileceğini söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise UEFA’nın verdiği cezanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek adil bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, UEFA’nın kararının hakkaniyete uymadığını belirterek itirazlarının kabul edilmesini umduklarını dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ da UEFA’nın haksız bir karar aldığını belirterek futbol takımının bu karara sahada en güzel yanıtı vereceğine inandıklarını açıkladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
UEFA, Merih Demiral’a 2 Maçlık Ceza Verdi! Türkiye’den Ardı Ardına Tepkiler Yağdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!