G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Emekli Astsubayın Vasiyeti Şaşırttı: Kadavra Olarak Kullanılmak Üzere Bağışlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’de yaşayan emekli astsubay Fehmettin Saymaz, 2013 yılında 67 yaşındayken zatürre teşhisiyle vefat etti. Saymaz’ın vasiyeti üzerine yakınları, onun bedenini kadavra olarak kullanılmak üzere Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesine bağışladı. Yaklaşık 11 yıl boyunca tıp öğrencilerinin eğitiminde kullanılan Saymaz’ın bedeni, ailesinin isteği doğrultusunda defnedilmek üzere kardeşi Ergin Saymaz, kızları Çiğdem Saymaz Narlı ve Semra Kama’ya teslim edildi.

Çiğdem Saymaz Narlı, babasının Denizli’de askeri hastanede röntgen teknisyeni olarak görev yaptığını belirtti. Zatürre teşhisiyle bir ay boyunca Denizli’de hastanede tedavi gören Saymaz daha sonra Bursa’ya getirilmiş. Vefatından sonra ailesi, onun kadavra olarak bağışlanmasını kabul etti.

Babasının vasiyeti üzerine harekete geçen ailesi, Saymaz’ın bedenini Bursa’ya bağışladı. Çiğdem Saymaz Narlı, babasının doktor adaylarının kadavra eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşamasını gözlemlediğini ve bu nedenle bağış kararını aldığını belirtti. Adına kadavra bağışında bulunurken kendilerine 5 yıl denildiği ancak bu sürenin uzadığı bilgisini paylaştı. BUÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Şendemir ise beden bağışı sayısının Türkiye’de çok düşük olduğunu vurgulayarak, Saymaz’ın öğrencilere büyük bir hizmette bulunduğunu ifade etti.

Törenin ardından Fehmettin Saymaz’ın bedeni, cenaze aracıyla Balıkesir’in Ayvalık ilçesine götürülmek üzere yakınları tarafından teslim alındı. Saymaz’ın bedenini bağışlayarak binlerce tıp fakültesi öğrencisine eğitim fırsatı sağladığı için ailesi ve tıp camiası tarafından minnetle anıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli Astsubayın Vasiyeti Şaşırttı: Kadavra Olarak Kullanılmak Üzere Bağışlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!