G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İTÜ Vefa Havacılık Takımı Spaceport America Cup’24’te Türkiye’yi Temsil Ederek Birinci!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlim Yayma Vakfı Vefa Yurdu öğrencilerinin oluşturduğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vefa Havacılık Takımı, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilen Spaceport America Cup’24 roket yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü. 2018 yılında Vefa Yurdu’nda kurulan ve ismini bu yurttan alan İTÜ Vefa Havacılık ekibi, dünyanın en büyük roket mühendisliği yarışması olan Spaceport America Cup’24’te Türkiye’yi temsil ederek şampiyonluk elde etti. Bu başarı sosyal medya platformları aracılığıyla duyuruldu ve ekibin ve mentorlerinin kutlandığı ifade edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Türkiye’nin roket yarışmasında birinciliğini tebrik ederek, İTÜ Vefa Takımı’nın diğer üniversite ekiplerini geride bırakarak kategorisinde birinci olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, gençlerin başarılarıyla gururlandığını belirterek TEKNOFEST kuşağının potansiyelini gerçekleştirmeye devam ettiğini ve tarihe adını yazdırmaya devam ettiğini ifade etti. Selçuk Bayraktar da İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nın başarısını tebrik ederek onları efsane olarak nitelendirdi ve TEKNOFEST kuşağına atıfta bulundu. TEKNOFEST’in resmi sosyal medya hesabı da İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nı tebrik ederek geçmiş başarılarını hatırlattı.

İTÜ Vefa Havacılık Takımı, 20 farklı ülkeden 152 ekibin katıldığı Spaceport America Cup’24 roket yarışmasında büyük bir rekabetin içinde birinci olarak çıkmayı başardı. Vakıf öğrencileri tarafından oluşturulan ekip, eğitmenleriyle birlikte Türkiye’yi bu yarışmada en iyi şekilde temsil etti ve takdir topladı. Bu başarı, gençlerin teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu.

İTÜ Vefa Havacılık Takımı’nın elde ettiği bu zafer, Türkiye’nin uluslararası alanda teknoloji ve bilimdeki yerini güçlendirdi. Ekip, gelecekte de ülke adına benzer başarılar elde etmeye devam etme hedefiyle yola çıkmıştır. Bu tür yarışmalar, gençlerin yeteneklerini geliştirmelerine ve uluslararası arenada kendilerini göstermelerine imkan tanımaktadır. İlim Yayma Vakfı Vefa Yurdu öğrencileri ve İstanbul Teknik Üniversitesi Vefa Havacılık Takımı, Spaceport America Cup’24’teki zaferiyle hem kendi ülkelerini hem de eğitim kurumlarını gururlandırmışlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İTÜ Vefa Havacılık Takımı Spaceport America Cup’24’te Türkiye’yi Temsil Ederek Birinci!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!